hu en
2022. Január 21. 08:20  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Jallowék és Stopiráék is a nyolcaddöntőben az Afrika Kupán

Gambia csoportmásodikként, a Zöld-foki Köztársaság harmadikként jutott a legjobb 16 közé.

Csütörtökön este az utolsó csoportmérkőzéseket játszották az Afrikai Nemzetek Kupáján, ahol gambiai válogatott támadónk, Lamin Jallow nemzeti csapata is a továbbjutás reményében lépett pályára.

A kiélezett találkozót az egy félidőt emberelőnyben játszó Gambia csatárunk névrokonának, Ablie Jallownak a 93. percben szerzett góljával nyerte meg, így két győzelemmel és egy döntetlennel, 7 ponttal az F jelű négyes második helyén végzett, megelőzve Tunéziát és Mauritániát és mindössze rosszabb gólkülönbséggel lemaradva az első helyezett Malitól. Jallow ezúttal a kispadon kapott helyet, válogatottja a kontinenstorna nyolcaddöntőjében január 24-én, Bafoussamban lép pályára Guinea ellen.

Egyúttal eldőlt az is, hogy a MOL Fehérvár FC másik Afrika Kupán szereplő játékosának, a Zöld-foki Köztársaság csapatkapitányi posztját betöltő Stopirának az együttese is bejutott a legjobb tizenhat közé.

Stopiráék harmadikként végeztek az A-csoportban Etiópia előtt, valamint Kamerun és Burkina Faso mögött, négy pontjukkal viszont a harmadik helyezettek tabellájának második helyére értek oda. A zöld-foki válogatott január 25-én, szintén Bafoussamban, Szenegál ellen lép majd pályára a legjobb nyolc közé jutásért.

CÍMKÉK
Stopira Lamin Jallow
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek