hu en
2021. November 07. 19:55  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Magabiztos győzelem a Zalaegerszeg ellen

Kodro kezdte a gólgyártást, támadónkon kívül Petrjak és Dárdai is eredményes volt.

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának zárómérkőzésén csapatunk a Zalaegerszeget fogadta a MOL Aréna Sóstóban. Szabics Imre a Kovács D. - Nego, Rus, Stopira, Heister - Funsho, Szendrei, Makarenko, Petrjak - Kodro, Dárdai összetételű csapatnak szavazott bizalmat az első perctől kezdve, a Vidi korábbi csatára, a ZTE jelenlegi mestere, Waltner Róbert pedig a támadó szellemű játékosai közül például Babatit, Kosztát, Skribeket és Spoljaricot is a kezdőbe jelölte.

Közel 15 perc mezőnyjáték után Petrjak két bal oldali beadása is némi veszélyt okozott a zalaegerszegi kapu előtt, a második után pedig egy szöglet is következhetett. A sarokrúgás után Szendrei lőtt kapura 14 méterről, amely Bedi lábáról pattant ki az alapvonalon túlra, ebből a pontrúgásból fél perc alatt először egy jobb oldali, majd egy bal oldali centerezés alakult ki, de Demjénnek végül egyszer sem kellett védenie. A 17. percben viszont hiába kellett volna, nem tudott hárítani a kapus, Dárdai tette vissza finom mozdulattal lövésre a labdát Kenan Kodrónak, baszk-bosnyák támadónk pedig 23 méterről óriási gólt ágyúzott a kapu jobb oldalába (1-0).

Húsz perce tartott a mérkőzés, amikor Szendrei igyekezett menteni, azonban Kovács Dánielt hozta nehéz helyzetbe egy rosszul irányzott felszabadító-fejessel, kapusunk végül nagyot védett. Három perccel később Makarenko passzát Dárdai próbálta 21-ről a jobb alsóba tekerni, Demjén díszkíséretet adott a labdának, de nem kellett beleérnie a lövésbe. A 36. percben megdupláztuk az előnyünket! Makarenko szerzett labdát, jó ütemben a középen felfutó Dárdaihoz játszott, aki Petrjakot hozta játékba, ukrán támadónk pedig egy biciklicsel után laposan kilőtte a hosszú sarkot (2-0). Az első félidőben nem forogtak már veszélyben a kapuk, kétgólos vezetéssel vonulhattunk be az öltözőbe.

A szünetben Waltner Róbert hármat is cserélt, Babati, Halilovic és Skribek nem vette vissza a mezt a folytatásra, Gergényi, Zimonyi és Milovanovikj jött helyettük a pályára. A hármas vendégcsere nem törte meg csapatunk lendületét, a 49. percbe Kodro még Demjén kezébe fejelte a labdát, azonban az 54. percben Nego beadását Dárdai először higgadtan átvette a ZTE védők gyűrűjében, majd be is lőtte harmadik gólunkat (3-0). Nem sokkal a gól után Petrjak beadására érkezett remekül Kodro, de közelről kapu fölé fejelte a labdát.

A 70. percben Koszta szerzett labdát, majd egy jobb oldali beadás után Kovács Dániel akadályozta meg Zimonyit a gólszerzésben, a kipattanót pedig végül sikerült szögletre mentenünk. Az esetet követően Szendreit Nikolics váltotta, és már 10 perce pályán volt Fiola Attila is, aki korábban Funsho helyett állt be. A 80. percben Nikolics passzolta be közelről a hálóba Heister beadását, azonban német balhátvédünk lesen kapta a labdát a centerezés előtt, így érvénytelen volt a gól. Hét perccel ezt követően Nikolics ezúttal előkészítőként lépett fel, jobb oldali beadását a hosszún érkező Petrjak a kapu mellé bólintotta, majd még a kirúgás előtt Dárdait és Kodrot Zivzivadze és Jallow váltotta. A hosszabbítás perceiben két ZTE-kapufát láthattunk (Meshack és Zimonyi hibázott közelről), majd Bogár Gergő lefújta a mérkőzést, 3-0-ra, magabiztosan legyőztük a zalaegerszegieket. 

A válogatott szünet után Szabics Imre csapata a Groupama Arénában az FTC ellen lép pályára, az OTP Bank Liga 13. fordulójának rangadója november 21-én, 17:30 órakor kezdődik majd. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek