hu en
2021. November 04. 11:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Pályafutása során hatodik alkalommal szerzett mesterhármast Niko

Csapatkapitányunk valamennyi klubjában szerzett mesterhármast tétmeccsen, a BVSC elleni triplájával pedig már összesen 155 gólnál jár a Vidiben.

Szerdán csapatunk magabiztos, 5-2-es sikert ért el a MOL Magyar Kupában a BVSC vendégeként. Szinte hihetetlen, de csapatkapitányunk, Nikolics Nemanja most szerzett először mesterhármast a Vidiben. Pályafutása során azonban ez már a hatodik triplája volt, valamennyi klubcsapatában sikerült egy meccsen három gólt szereznie. 

Niko a Kaposvár, a Chicago Fire és a Vidi színeiben egy-egy alkalommal, míg a Legia Warszawa játékosaként háromszor triplázott. 

2009. november 7. DVTK - Kaposvár 1-3 (bajnoki)
2015. október 18. Legia Warszawa - Cracovia 3-1 (bajnoki)

2016. március 16. Legia Warszawa - Zawisza Bydgoszcz 4-0 (kupameccs, elődöntő)

2016. december 18. Legia Warszawa - Gornik Leczna 5-0 (bajnoki)

2017. október 15. Chicago Fire - Philadelphia Union 3-2 (bajnoki)

2021. november 3. BVSC - MOL Fehérvár FC 2-5 (kupameccs)

Csapatkapitányunk a szerdai MOL Magyar Kupa-meccsen játszotta a 291. vidis tétmérkőzését, és a mesterhármasának köszönhetően immár 155 gólnál jár. 108-at NB I-es bajnokin, 27-et a Magyar Kupában, 14-et a Ligakupában, 6-ot pedig az EL-ben szerzett Niko.

Ezzel a vidis örökranglistán a második helyen áll a 160 gólos Szabó József mögött. Támadónknak tehát minden esélye megvan arra, hogy ebben a szezonban megdöntse Szabó József NB I-es vidis klubcsúcsát (111 gól) és az összesített gólok tekintetében is az első helyre kerüljön. Az NB I-es klubcsúcs megdöntéséhez Nikonak még négy bajnoki találatra van szüksége, míg az összesített klubrekordhoz hat gólt kell szereznie csapatkapitányunknak tétmeccsen. 

"Bármennyire is furcsán hangzik, a BVSC elleni tripla volt az első mesterhármasom a Vidiben. Örülök annak, hogy végre itt is összejött, hiszen valamennyi korábbi klubcsapatomban sikerült legalább egyszer mesterhármast szereznem, és mindegyik különleges számomra valamiért. A DVTK elleni három gólom, amit még kaposvári színekben szereztem, azért felejthetetlen, mert az volt a legelső. Ezután hosszú szünet következett, majdnem 6 évet kellett várnom az újabb mesterhármasra. A Cracovia elleni tripla különlegessége az volt, hogy mindhárom gólt a gyengébbik lábammal szereztem. Szerencsére ezt követően nem kellett ismét évekig várni az újabb mesterhármasomra, néhány hónappal később a Lengyel Kupa elődöntőjében a Zawisza ellen szereztem három gólt. 2016 decemberében a Gornik ellen is sikerült tripláznom, az egy nagyon érzelmes mérkőzés volt, hiszen akkor játszottam utolsó alkalommal a Legiaban. Szerencsére Amerikában is tudtam mesterhármast szerezni, méghozzá a legjobbkor, ugyanis a szezon végén hatalmas harcot vívtam David Villaval a gólkirályi címért és az utolsó fordulóban lőttem három gólt a Philadelphiának, ezzel pedig gólkirály lettem. Úgy gondolom, azért tudtam minden klubcsapatomban sikeres lenni, mert mindig komoly, de elérhető célokat állítottam magam elé, ezek eléréséért pedig mindent megtettem. Ahogy azt többször elmondtam már, nem levezetni igazoltam haza a Vidibe. Mint mindig, ezúttal is komoly célokat fogalmaztam meg, mind csapatszinten, mind pedig egyénileg. Nagyon közel járok ahhoz, hogy beállítsam és aztán meg is döntsem Szabó József NB I-es vidis klubcsúcsát. Sajnos az első 11 fordulóban mindössze egy gólt sikerült szereznem, ez messze a várakozásaim alatt van, de továbbra is nagyon motivált vagyok, sosem kellett egy edzést sem kihagynom sérülés vagy betegség miatt, minden nap nagyon keményen dolgozom és tudom, hogy a hátralévő 22 fordulóban meg is lesz a kemény munka eredménye. Minden szezonban a gólkirályi címért versenyeztem, most sem adom fel, hiszek magamban és a csapatban és tudom, hogy eljön az az idő, amikor újra bajnoki gólokkal segíthetem a Vidit" - nyilatkozta honlapunknak Niko. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek