hu en
2021. Szeptember 19. 20:45  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A BVSC-Zugló lesz az ellenfelünk a MOL Magyar Kupa következő fordulójában

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amit Budapesten rendeznek.

Frissítés (2021.09.23. 10.40)

Az MLSZ tájékoztatása szerint a BVSC-Zugló elleni MOL Magyar Kupa-meccset október 27-e helyett november 3-án, 12.30-kor rendezik!

Vasárnap este tartották a MOL Magyar Kupa 4. fordulójának sorsolását.

Ellenfelünk a legjobb 16 közé jutásért az NB III Nyugati csoportjában szereplő BVSC-Zugló lesz, a mérkőzést Budapesten rendezik. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a MOL Magyar Kupa 4. fordulójának hivatalos játéknapja október 27., szerda. 

Ellenfelünkről:

A BVSC-Zugló csapata jelenleg ugyan a harmadosztályban szerepel, a Vasutasok labdarúgó-szakosztálya azonban gazdag múltra tekint vissza.

Az éppen 110 éve, 1911-ben alapított fővárosi egyesület futballcsapata már 1958-ban bajnok volt a másodosztályban, legszebb időszakukat pedig a 90-es évek közepén élték át a zuglóiak, amikor kupadöntőig, valamint NB I-es ezüstéremig is menetelt az Egervári Sándor edzette gárda. Érdekesség, hogy 2004 és 2012 között nem volt felnőtt csapata kupaellenfelünknek, azóta viszont a magyar futball legalsó vonaláról, a BLSZ IV-ből indulva jutottak vissza -  egyelőre az NB III-ig.

A BVSC újoncként második helyen végzett 2020/2021-ben az NB III Keleti csoportjában, az aktuális kiírásban pedig a Nyugati csoportban kaptak helyet, jelenleg 7 forduló után 6 győzelemmel vezetik is a tabellát. A csapat felkészítéséért a korábbi válogatott és Premier League-játékos, Buzsáky Ákos felel, szakmai igazgatóként pedig az egykori MLSZ-elnök és NB I-es vezetőedző, Kisteleki István irányítja a munkát.

A játékoskeretben is vannak ismert nevek, a rutinos, 33 esztendős hátvéd, Nagy József 55 élvonalbeli mérkőzésen is pályára lépett, Fröchlich Roland pedig 82 NB I-es meccsen 7 alkalommal is eredményes volt, többek között egyszer még az év gólja is az ő nevéhez fűződött - éppen a Vidi ellen szerezte Sóstón, egy 5-1-es fehérvári sikerrel végződő találkozón.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek