hu en
2021. Július 27. 15:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Szalai Tamás: "Készen állunk a bajnoki rajtra"

Második csapatunk vezetőedzőjét kérdeztük a nyári felkészülésről. 

Második csapatunk hathetes felkészülésen van túl, ez idő alatt négy napot Mosonmagyaróváron edzőtáborozott a Vidi II és több felkészülési meccset is játszott. A Veszprém elleni bajnoki főpróba remekül sikerült, fiatal együttesünk 5-0-ra nyert Pető Tamás csapatával szemben. Vasárnap délelőtt 11-kor pedig a PAFC II ellen kezdi meg bajnoki szereplését a Vidi II. A felkészülésről és a bajnoki rajtról kérdeztük Szalai Tamás vezetőedzőt.

"Június közepén kezdtük a felkészülést a 2021/2022-es szezonra. Eddig is fiatal csapatunk még tovább fiatalodott, a keret átalakulóban van. Sok U17-es játékos került fel hozzánk, de az U19-es csapatunkból is megnéztünk rengeteg fiatalt. A keret kialakítása másfél hónapja tart, fontos, hogy minden fiatal játékos képességét a lehető legnagyobb mértékben felmérjük, ehhez pedig időre van szükség. Most már a finomhangolás zajlik, a csapat nagy része megvan. Nemcsak a saját utánpótlásunkból hoztunk fel fiatalokat, hanem néhány új játékost is sikerült leigazolnunk, akikkel úgy gondolom, tovább erősödtünk. Természetesen több edzőmeccset is játszottunk a nyáron, az első időszakban még nem igazán értünk el jó eredményeket, hiszen nagy terhelést kaptak a játékosok, az első 3-4 hétben a fizikális felkészítésen volt a hangsúly. Most, hogy kezdenek frissülni, már a játék képe és az eredmények is biztatóbbak. Az utolsó két hétben mind védekezésben, mind pedig támadásban egyre több olyan dolgot viszontláttunk a csapattól, amelyeket edzéseken sokat gyakoroltunk. Vasárnap délelőtt hazai pályán a PAFC II ellen kezdjük a szezont, a csapatomtól pedig mindenképp azt a küzdőszellemet várom, amelyet a hétvégi, Veszprém elleni utolsó edzőmeccsünkön mutattak a srácok, melyet 5-0-ra sikerült megnyernünk. Fontos viszont, hogy most kell szerénynek maradnunk és alázatosan kell tovább dolgoznia mindenkinek. Vannak még hibák, amelyeket a következő napokban ki kell javítanunk, de összességében vasárnapra készen állunk mjad a bajnoki rajtra" - fogalmazott Szalai Tamás. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek