hu en
2021. Március 15. 06:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A 94. percben szerezte meg a győztes gólt a nagyot küzdő Vidi II

Második csapatunk az Érdi VSE-t látta vendégül vasárnap délelőtt. 

NB III Nyugati csoport, 2020-2021, Tavaszi szezon, 24. fordulóMeccs center 
2-1
(0-0)
Papp 63, Bozsoki (ög) 94
MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Szileszki (Tóth Tamás Vid 66), Dinnyés, Molnár, Elek, Kojnok, Major, Urbán (Fodor 38), Papp (Hajdinger 80), Kövesdi, Tóth Bence
Kalmár 75
Érdi VSE:
Kertész -- Varga, Koós, Kócsa (Kalmár 66), Csiszár, Popov, Fürjes, Kertész (Molnár 71), Farkas, Kollega, Bozsoki
2021.03.14. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Bana GergelyPerák AndrásPáhoki Zsolt

A 6. helyezett Érd látogatott vasárnap Székesfehérvárra az NB III-as bajnokság 24. fordulójában. A két együttes legutóbbi 11 egymás elleni bajnokijából az érdiek 9-et megnyertek, mi csupán kétszer szereztük meg a 3 pontot, mindkétszer idegenben. 

Az első félidő nagy küzdelmet, de kevés helyzetet hozott, mindössze két lehetőséget jegyezhettünk fel az első 45 percben. Félóra játékot követően Kollega Krisztián vette célba a kapunkat 25 méterről, a nagy erejű, szélre tartó lövést hatalmas bravúrral védte Dala Martin, aki az U17-es válogatott szerdai mérkőzésén, melyet 4-3-ra megnyert a magyar válogatott Szerbia ellen, végig a kapuban állt. A túloldalon Elek Ákos került ziccerbe egy gyors támadás végén, középpályásunk szép mozdulattal emelte át a labdát a kivetődő érdi kapus fölött, a labda a bal kapufa tövén csattant.

Fordulás után nem sokat változott a játék képe, továbbra is nagy volt a küzdelem a pályán, a kapusoknak azonban nem sokat kellett játékba avatkozniuk. A 63. percben az U18-as válogatottba meghívót kapó Kövesdi Péter mutatott be egy nagy szólót, körülbelül 50 méteren keresztül vezette a labdát, kicselezett négy érdi játékost, majd Papp Marcellt hozta játékba, aki két csel után 18 méterről nagy gólt lőtt (1-0). 

Nem örülhettünk sokáig, a 75. percben ugyanis a csereként pályára lépő Kalmár Domonkos vette be a kapunkat 14 méterről (1-1). Úgy nézett ki, hogy döntetlennel zárul a találkozó, azonban a 94. percben Hajdinger harcolt ki szabadrúgást 20 méterre a vendégek kapujától, a labda mögé pedig az a Tóth Bence állt, aki nemrég tért vissza hosszú sérüléséből. Középpályásunk remekül tekert kapura, a menteni igyekvő Bozsoki pedig néhány méterről a saját kapujába csúsztatta a labdát (2-1). 

A középkezdésre már nem maradt idő, második csapatunk óriásit küzdve, megérdemelten tartotta itthon a 3 pontot, a lefújást követően pedig hatalmas ünneplésbe kezdtek a boldog fehérvári fiatalok. Jövő héten a Komárom otthonában lép pályára a Vidi II. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek