hu en
2021. Február 08. 14:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Az NB I-es tagságért küzdő Vasas ellen játszunk a MOL Magyar Kupában

Az NB II-es bajnokság második helyén álló fővárosi együttes otthonában kell kiharcolnunk a legjobb 16 közé jutást szerda este. 

Szerda este 19:45-kor az Illovszky Rudolf Stadionban lépünk pályára az NB II-es Vasas ellen a MOL Magyar Kupában, a tét a legjobb 16 közé kerülés. A továbbjutás ezen az egy meccsen dől el, így döntetlen esetén 2x15 perc hosszabbítás következik, ha pedig ekkor sem születik meg a győztes gól, akkor büntetők döntenek, ahogy történt az 2006-ban is, amikor ugyancsak a Vasas ellen játszottunk kupameccset, igaz az a Magyar Kupa döntője volt. Éppen idén lesz 15 éve, hogy történetünk során első alkalommal elhódítottuk a kupát.

Az angyalföldi együttes remek formában van, utolsó 10 tétmeccséből 8-at megnyert, egy döntetlen mellett pedig mindössze egyszer szenvedett vereséget - a Békéscsabától. 23 fordulón vannak túl az NB II-es együttesek, a Vasas mérlege 13 győzelem, 6 döntetlen és 4 vereség, a gólkülönbsége pedig 41-25.

A fővárosi piros-kékek legeredményesebb játékosa a tavalyi NB I-es gólkirály, Radó András, aki eddig 10 bajnoki gólt szerzett a Vasas színeiben. Balajti Ádám és a Vidi egykori támadója, Feczesin Róbert egyaránt 7-7 találatnál jár a bajnokságban. Feczesinen kívül egyébként korábbi válogatott középpályásunk, Pátkai Máté is az angyalföldi csapatot erősíti, a vezetőedző pedig az a Schindler Szabolcs, aki az 1996/97-es szezonban a Vidiben lett NB I-es játékos. 

A MOL Magyar Kupában a Vasas a Sényőt 5-1-re, az Egri SE-t pedig 2-0-ra legyőzve jutott a 8. fordulóba. 

Az összecsapásról a molfehervarfc.hu oldalon élő, szöveges tudósítást olvashattok, az M4 Sporton és az m4sport.hu weboldalon pedig élőben nézhetitek a meccset!

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek