hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 2-2
Paksi FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Tavaszi szezon - 24. forduló
2021.03.03., Szerda @ 20:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó

13 fok, tiszta égbolt
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Vad II István
Asszisztensek:
Márkus Tamás, Medovarszki János
Tartalék játékvezető:
Aradi József
Gólbírók:
Szilasi Szabolcs, Szilágyi Sándor
90 +3.Vége a mérkőzésnek. 
90.3 perc a ráadás. 
85.GÓL!

Haraszti
17 méterről végezhetett el egy szabadrúgást, korábbi játékosunk védhetetlenül vágta a labdát a kapunkba. 
83.Újabb gyors kontra végén Nego adott forintos labdát Dárdainak, aki felnézett, tolt egyet a labdán, majd 10 méterről mellé lőtt. Hatalmas helyzet volt ez is!
78.GÓL!

Haraszti passzolt Szabónak, aki egyből visszaadta a labdát Harasztinak, ő pedig tolt egyet rajta, majd 7 méterről a kapunkba lőtte a játékszert. A két egykori Vidi-játékos találatával 2-1-re módosult az állás. 
76.Zivzivadze helyére Nikolics, Petrjak helyére pedig Funsho állt be. 
73.Papp helyére a fehérvári nevelésű Szabó Bálint állt be. 
71.Houri helyére Dárdai állt be. 
70.Haraszti fordult 11 méterről kapura, lövése azonban fölé szállt. 
66.
 
65.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Petrjak szélről érkező beadását Zivzivadze fejelte 5 méterről szépen a kapuba, Rácz ugyan még hozzáért a labdához, de hárítani nem tudott a Paks kapusa. 
63.
 
60.A Paksi FC vezetőedzője, Bognár György kapott sárgát. 
58.Hahn helyére Szendrei állt be. 
55.Mi maradt ki?! Nego vezetett a jobb szélen végig egy gyors kontrát, majd a középen üresen érkező Petrjaknak passzolt, aki senkitől sem zavartatva csúnyán kapu fölé lőtt 8 méterről. 
54.Lorentz beadását Musliu rúgta ki Hahn elől szögletre, nagy mentés volt!
52.Haraszti nagy erejű lövését védte Kovács nagyon szépen. 
49.Hangya beadása tökéletes volt Zivzivadzénak, csatárunk azonban 6 méterről nem tudott élni a lehetőséggel. 
46.Folytatódik a meccs, szünetben Böde és Bognár helyére Vági és Haraszti álltak be. 
45 +2.Vége az első félidőnek. 
45.2 perc a ráadás. 
44.Bognár lőtt 18 méterről, nagy erővel kapura, Kovács hatalmasat védett. 
39.Bognár szöglete után veszélyesen érkezett a kapunk elé a labda, Kovács remekül jött ki a a kapujából és öklözte el két paksi játékos elől a labdát. 
37.Zivzivadze lőtt éles szögből, laposan kapura, Rácz nagyot védett. 
36.
Kölcsönjátékosunk, Tamás Olivér harcol gólszerzőnkkel, Petrjakkal. 
34.Tamás is besárgult. 
31.Lorentz kapott sárgát. 
30.Sérülés miatt cserélt a Paks, Lenzsér helyére Bertus állt be. 
27.Lenzsér távoli bombája Fiolában akadt el. 
24.Nego lőtt az alapvonal közeléből kapura, Rácz védett. 
23.Petrjak hozta volna játékba a bal szélről a középen üresen érkező Zivzivadzét, azonban egy paksi védőnek sikerült elcsípnie az átadást. 
19.
 
15.Jól kezdtük a meccset, az első negyedórában két ziccerünk is volt, Nego lövése még mellé ment, Petrjak azonban már nem hibázott, így 1-0-ra vezetünk. 
12.
 
11.GÓÓÓÓÓÓL!

Fiola adott zseniális lyukpasszt Petrjaknak, aki egyedül vezethette a labdát a paksi kapura, majd 7 méterről, nagy erővel a kapuba vágta azt!
7.Láttad már Niko "századossal" készült videónkat?
4.Hangya adott remek keresztlabdát Negonak, aki 11 méterről, éles szögből lőtt kapu mellé. Nagy helyzettel kezdtük a meccset!
1.Mi kezdtük a meccset!
-1.Nikolicsot köszöntötte a kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató, mivel a legutóbbi fordulóban szerezte csapatkapitányunk a 100. vidis NB I-es gólját. 
-3.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a paksiak fehér mezben lépnek pályára ma este. 
-15.
 
-27. 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Íme a mai kezdőnk: Kovács - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya - Alef, Fiola - Nego, Houri, Petrjak - Zivzivadze
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 20 órától a Paksi FC ellen lépünk pályára. 
Mérkőzés után

Szalai Tamás:

"Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan vezetést szereztünk, ezután pedig további gólszerzési lehetőségeket dolgoztunk ki még az első 45 perc során. Ezek sajnos kimaradtak, nem tudtuk lezárni a meccset. Tudtuk, hogy a Paks magasan fog védekezni, nagy területek lesznek mögöttük, sokszor azonban az utolsó passzaink nem sikerültek, ha pedig helyzetig jutottunk, nem tudtuk gólra váltani. A második félidőt is jól kezdtük, sikerült újabb gólt szereznünk, újabb helyzeteket alakítottunk ki, ám ahogy az első félidőben, úgy a másodikban sem tudtuk ezeket a helyzeteket gólra váltani. Ellenfelünk a végén belelkesedett, ennek az eredménye pedig az lett, hogy kiegyenlítettek. Ennél jóval kiegyensúlyozottabban kell futballoznunk, az ugyanis nem fér bele, hogy ekkora hullámvölgyeket produkálunk a 90 perc során - gondolok itt az első játékrész utolsó tíz percére, vagy a második félidő utolsó negyedórájára. Vasárnap máris itt a következő meccs, lehet javítani.

Bognár György:

"A végeredménnyel elégedett vagyok, hiszen több kényszerű cserénk is volt a mérkőzésen. Több fiatal játékos - akik eddig kevesebbet játszottak - is lehetőséget kapott, le a kalappal előttük. Volt egy 10-15 perces szakasz az egyenlítés környékén, amikor nagyon jó megoldásokat választottak. Úgy érzem, megérdemeltük az egy pontot. Próbáltunk letámadni, az ellenfél térfelén tartani a játékot, ez az első félidőben kevésbé sikerült, de a másodikban meghozta az eredményét. Hiába voltunk hátrányban, és ült a padon Ádám Martin és Nagy Richárd - őket nem akartam játszatni a hétvége miatt, Szendreit és Szabót küldtem be inkább, hátha lesznek jó megoldásaik és szerencsére voltak is. Haraszti Zsolt képességei sokkal de sokkal jobbak annál, mint amit az elmúlt időszakban láttunk tőle, de természetesen ha ilyen teljesítményt nyújt, kezdőként is gyakrabban kap majd lehetőséget."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Március 03. 22:30  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Hiába a kétgólos vezetés, egy pontot szereztünk csak a Paks ellen

Petrjak és Zivzivadze révén 2-0 volt az állás a 65. percben, de Haraszti hét perc alatt duplázott a hajrában, 2-2 lett a vége.

A 24. fordulót rendezték kedden és szerdán az OTP Bank Ligában. A zárómérkőzésre a MOL Aréna Sóstóban került sor, a Paks együttesét fogadtuk, mely a játéknap előtt az ötödik helyen állt a tabellán.

A ZTE elleni győztes csapathoz képest négy helyen változtatott Szalai Tamás megbízott edző, Nikolics, Funsho, Rus és Rúben Pinto ezúttal kimaradtak a kezdőből, helyettük Zivzivadze, Petrjak, Musliu és Alef voltak pályán az első perctől. A következő tizeneggyel kezdtük a találkozót: Kovács D. - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya - Alef, Fiola - Nego, Houri, Petrjak - Zivzivadze.

Közvetlenül a mérkőzés előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Nikolics Nemanját, aki Zalaegerszegen megszerezte 100. vidis bajnoki találatát. 

Az első helyzetre mindössze a 4. percig kellett várni, Hangya adott remek labdát Negonak, aki 10 méterről, éles szögből kapu mellé lőtt. A 11. percben pedig már gólnak örülhettünk: Fiola labdájával Petrjak lépett ki, majd 6 méterről, balról a kapu bal oldalába bombázott (1-0).

A 24. percben megint Nego előtt adódott lehetőség, az alapvonal közeléből lőtt kapura, Rácz hárított. Három perccel később Lenzsér távoli bombája Fiolában akadt el. A 37. percben Zivzivadze próbálkozott éles szögből, laposan lőtt kapura, Rácz nagyot védett. 

A félidő vége a vendégeké volt, először - a 39. percben - Bognár szöglete után veszélyesen érkezett a kapunk elé a labda, Kovács remekül jött ki a kapujából és öklözte el két paksi játékos elől, majd újra Bognár és kapusunk voltak a főszereplők, előbbi 17 méterről tüzelt, de Kovács leért a jobb alsóba tartó labdára és gyönyörűen védett. A szünetre 1-0-ás Vidi-vezetéssel mentek a csapatok.

A második játékrész 4. percében Hangya beadása tökéletes volt Zivzivadzénak, csatárunk azonban 6 méterről nem tudott élni a lehetőséggel. Az 52. percében Haraszti nagy erejű lövését védte szépen Kovács. Kicsivel később Musliu mentett nagyot, Lorentz beadását rúgta ki Hahn elől. Az 55. percben hatalmas helyzet maradt ki: Nego vezetett a jobb szélen végig egy gyors kontrát, majd a középen üresen érkező Petrjaknak passzolt, aki senkitől sem zavartatva kapu fölé lőtt 6 méterről. 10 perccel később már nem hibáztunk: Petrjak szélről érkező beadását Zivzivadze fejelte 5 méterről a jobb alsóba (2-0). 

A 70. percben Haraszti lövése még fölé ment, 8 minutummal később viszont egy kényszerítőzés után már betalált 7 méterről egykori játékosunk (2-1).

A 83. percben újra kétgólos előnybe kerülhettünk volna, de Nego labdáját Dárdai 13 méterről, nagy helyzetben a bal alsó mellé lőtte. Haraszti viszont nem kegyelmezett a 85. percben, a tizenhatosunk vonaláról a léc alá csavart egy szabadrúgást (2-2). 

A maradék 5 (+3) percben nem alakult ki újabb lehetőség egyik kapu előtt sem, 2-2 lett a vége, egy pontot szereztünk a Paks ellen. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek