hu en
2023. Január 29. 19:20  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vereség Kecskeméten

Nagy és Szuhodovszki bombájára csak Larsen tudott válaszolni, pont nélkül távoztunk Kecskemétről.

Vasárnap este az OTP Bank Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén a Kecskemét vendégeként lépett pályára csapatunk. Az év első tétmeccsén Huszti Szabolcs a Kovács D. - Bese, Larsen, Stopira, Heister - Pokorny, Christensen - Kastrati, Houri, Dárdai - Kodro tizenegynek szavazott kezdőként bizalmat.  A találkozó előtt gyászszünettel emlékeztünk a téli szünet folyamán elhunyt Mészáros Ferenc, Mészöly Kálmán és Pelé pályafutására és életére. A Vidi keretéből Nego Loic kisebb izomsérülés miatt hiányzott, új igazolásaink közül Christensen ott volt az első perctől kezdve a pályán, Flores a kispadon várt bevetésre.

A mérkőzés első tíz percében nem forogtak veszélyben a kapuk, a labdát jobbára mi birtokoltuk, a Kecskemét pedig egy szögletet végezhetett el, amely után nem alakult ki helyzet. A 12. percben az NB I-es újonc, Nikitscher csúnyán megtaposta Hourit egy sárgáért cserébe, egy perc múltán pedig Katona Bálint lövése kerülte el a kapunkat. Újabb egy minutummal később Nagy Krisztián beadása nagyon lecsúszott, így azonban pont befért volna a léc alá, Kovács Dániel viszont gyorsan eszmélt, és kitolta a labdát. A 16. percben Hadaró szándékos kezezésért nem kapott sárga lapot, a reklamáló Kastrati ellenben igen, majd Kodro fejesét védte Varga Bence. Felpörögtek az események, szinte az ellentámadásból Horváth Krisztofer lapos, közeli lövését védte bravúrral Kovács.

Fél órája tartott a mérkőzés, amikor Tóth Barna lekészítése után Szuhodovszki bombázott 15 méterről a kapunk fölé. Három perccel később Szuhodovszki beadása után Nagy Krisztián a tizenhatos jobboldali sarkáról óriási gólt ragasztott a hosszú felsőbe (1-0), majd a 35. percben Dárdai szögletét a középen remekül érkező Larsen csúsztatta a hálóba (1-1). Az első játékrészben még egy távoli Houri lövést jegyezhettünk fel, majd 1-1-es állásnál Pintér Csaba játékvezető hosszabbítás nélkül lefújta a félidőt.

A szünetben egyik szakmai stáb sem változtatott a második játékrész pedig rögtön egy “ütés-váltással” kezdődött: előbb Dárdai lövését védte nagy bravúrral Varga, majd Horváth próbálkozást hárította Kovács Dániel. A 60. percben hármat cseréltünk: Flores, Fiola és Szabó Levente érkezett Pokorny, Bese és Houri helyére. A 68. percben egy hazai szöglet után Szabó Alex fejelt közelről a kapunk fölé.

A 78. percben ismét megszerezte a vezetést a KTE: ezúttal Szuhodovszki rúgott nagy gólt 17-ről a rövid felsőbe (2-1). Két perccel a gól után Kastratit Schön Szabolcs váltotta. A 83. percben Dárdai 18 méterről veszélyesen tekerte a labdát a baloldali kapufa felé, de végül Vargának nem kellett védenie. A hajrában szinte teljesen beszorítottuk ellenfelünket a saját térfelükre, de nem sikerült az egyenlítés, 2-1-re nyert a KTE. A következő fordulóban jövő hét szombaton 19:30-kor hazai pályán a DVSC ellen lépünk majd pályára.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek