hu en
2023. Január 27. 08:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A második helyezett Kecskemét otthonában játsszuk az év első bajnokiját

Hét edzőmeccset játszott a téli felkészülési időszakban vasárnapi ellenfelünk, a csapat keretében minimális változás történt eddig. 

Vasárnap 17:30-kor Kecskeméten lépünk pályára az OTP Bank Liga NB I 17. fordulójában. Ellenfelünk a tabella második helyéről várja a tavaszi folytatást, az eddigi 16 bajnokijából hatot megnyert a KTE, nyolc döntetlen mellett pedig mindössze két vereséget szenvedett. Rajtunk kívül csak a Mezőkövesd tudta eddig ebben a szezonban az NB I-ben legyőzni a Kecskemétet, mindkét találkozót 2-1-re veszítette el vasárnapi ellenfelünk. A lila-fehérek 23 gólt szereztek eddig a bajnokságban és az FTC után a második legkevesebbet - 16-ot - kapták.

Téli felkészülés, játékosmozgás

A Kecskemét január 5-13. között Törökországban edzőtáborozott, a felkészülési időszakban pedig összesen 7 edzőmeccset játszott, hármat megnyert, négyet pedig elveszített. Nagy játékosmozgás nem volt eddig ellenfelünknél, az NB II-ből Nikitscher Tamás érkezett a középpályára, a Vidi-nevelésű Polyák Kristóf pedig a Honvéd NB III-as csapatából érkezve a kecskeméti védelmet erősítheti. A legismertebb igazolása a lila-fehéreknek az Olaszországból kölcsönkapott, az őszt a DVSC-nél töltő utánpótlás-válogatott, Horváth Krisztofer, a legismertebb távozó pedig a kölcsönből klubunkhoz visszatérő csatár, Szabó Levente volt.

Január 3., 13.00: KTE–Békéscsaba Előre 4–2
Január 6.: KTE–Magdeburg (német) 1–4 
Január 10.: KTE–Rapid Bucuresti (román) 1–3 
Január 10.: KTE–Universitatea Craiova (román) 1–3 
Január 13.: KTE–Teplice (cseh)  3–2
Január 21., 11.00 (zárt kapu): Kecskeméti TE–Csákvári TK (NB II) 1–3
Január 21. 13.00 (zárt kapu): Kecskeméti TE–FC Zlaté Moravce (szlovákiai, Aranyosmarót) 1–0

Érkezők: Nikitscher Tamás (Pécsi MFC), Polyák Kristóf (Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:  Horváth Krisztofer (Torino – Olaszország, legutóbb kölcsönben Debreceni VSC) 
Kölcsönből visszatérnek: Hadaró Valentin (Pécsi MFC)

Távozók: Sági Milán (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Pejovics Danilo (szerb-magyar, PMFC)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Szabó Levente (Mol Fehérvár FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Uros Djuranovics (montenegrói, az NB III-as csapathoz került) 

A KTE legeredményesebb játékosa az NB I-ben az ötgólos Katona Bálint, aki ősszel csapatunk kapuját is bevette a MOL Aréna Sóstóban. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek