hu en
2022. Szeptember 30. 06:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Október idén is a mellrák elleni küzdelem hónapja, szombaton női csapatunk is részt vesz a városi sétán

Klubunk 2022-ben is több aktivitással készül az országos kampányra.

A mellrák elleni séta csaknem két évtizedes múltra tekint vissza Fehérváron. A Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület indította el a kezdeményezést, amin az évek előrehaladtával egyre többen vettek részt. A COVID azonban jelentősen visszavetette a résztvevők számát: a járvány előtti évben, 2019-ben körülbelül 500-an, míg tavaly mintegy 200-an vettek részt a sétán. Tavaly a szervezett emlővizsgálatra behívott hölgyek 39 százaléka ment el a szűrésre Székesfehérváron, egész Fejér megyét tekintve pedig 38 százalékos volt a részvételi arány, ami szintén jóval elmarad a COVID előtti időszakhoz képest. A mellrák elleni séta egyik legfontosabb célja, hogy minél nagyobb arányban meggyőzzék a nőket a szűrés fontosságáról és javítsanak a részvételi arányokon, hiszen ezzel életeket tudnak megmenteni - olvashatjuk a szekesfehervar.hu-n.

A szombaton 10 órakor kezdődő sétára az Országalmánál lehet csatlakozni, a vonuláson női NB I-es csapatunk, valamint Stopli is részt vesz. Ezt követően a vasárnap 18:45-kor kezdődő Puskás Akadémia - MOL Fehérvár FC OTP Bank Liga-mérkőzésen mindkét csapat rózsaszín pólóban vonul majd ki a játékoskijáróból, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a vizsgálatok fontosságára.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek