hu en
2022. Augusztus 10. 20:15  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A kisinyovi Zimbru Stadionban edzett csapatunk szerda este

Az FC Petrocub Hincesti a fővárosban található, a moldovai válogatott által is használt létesítményben fogad minket csütörtökön.

Ahogy arról beszámoltunk, csapatunk szerda délelőtt elutazott Moldovába, ahova helyi idő szerint 13 óra körül érkezett meg a Vidi. A moldáv együttes 17:30-tól tartott sajtótájékoztatót a Zimbru Stadionban, majd 18 órától átmozgató edzésen vettek részt a játékosok. 

Alexei Savinov vezetőedző elárulta, hogy ezúttal is nehéz találkozóra számít, hiszen már az első mérkőzésen is kiderült számukra, hogy a Vidi magas játékerőt képvisel és a keretet remek labdarúgók alkotják. Hozzátette, hogy az ötgólos hátrány szinte ledolgozhatatlan ezen a szinten, ugyanakkor bízik benne, hogy saját közönségük előtt sikerül győztesen elhagyniuk csütörtök este a pályát. 

A tízszeres moldáv válogatott hátvéd, Ioan-Calin Revenco - aki a székesfehérvári mérkőzésen is ott volt az FC Petrocub Hîncești kezdőjében - azt nyilatkozta, hogy egy héttel ezelőtt nehéz meccset játszottak a MOL Aréna Sóstóban, melyen számukra nagyon rossz eredmény született. Úgy gondolja, a továbbjutás kérdése már eldőlt, azonban nem szeretnének lelkes szurkolóiknak csalódást okozni és mindent megtesznek azért, hogy a csütörtök esti visszavágón legyőzzék a Vidit, ehhez azonban mindenkinek a maximumot kell nyújtania a pályán. 

A Vidi edzése előtt Michael Boris úgy fogalmazott, biztos abban, hogy a hazai pályán játszó ellenfél próbálkozik majd és ahogy két héttel ezelőtt a Gabala, ők is megpróbálnak nyomást helyezni ránk. Csapatunk támadólag szeretne fellépni és gólokat szerezni, valamint megnyerni a második mérkőzést is. Vezetőedzőnk azt sem titkolta, hogy a Petrocub elleni visszavágón Emil Rockov lesz a kezdőkapusunk, de más változások is elképzelhetők a legutóbbi kezdő tizenegyhez képest.

Claudiu Bumba - aki korábban ellenfélként már többször játszott itt Moldovában - azt mondta, hogy a magabiztos előnyük birtokában is komolyan készülnek a csütörtöki visszavágóra és szeretnének kettős győzelemmel továbbjutni az EKL-rájátszásába. Hozzátette, nehéz ez a mostani időszak, hiszen hetente két nehéz mérkőzést játszanak, azonban jó a hangulat a csapaton belül, hiszen múlt héten két fontos, nagyarányú győzelmet szereztek és szeretnék, ha a héten tovább folytatódna ez a jó sorozat. 

A Michael Boris vezette szakmai stáb a csütörtöki mérkőzés időpontjában, este 20 órától tartott edzést a fehérvári játékosoknak a moldovai nemzeti stadionban.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek