hu en
2022. Július 10. 19:21  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Kodro duplájával győztük le az Aris Limassolt

A 2-1-es végeredmény az első félidőben kialakult, de a második játékrészben is adódtak gólszerzési lehetőségek a csapatok előtt. 

Második nyári felkészülési mérkőzésünket az osztrák-szlovén határ szlovén oldalán, Gornja Radgonában a ciprusi Aris Limassol ellen játszottuk. A mérkőzést mintegy 40 Vidi-szurkoló mellett a közelben edzőtáborozó DVSC szakmai stábja és a szintén a közelben készülő Honvéd játékosai - köztük a korábban a Vidiben is futballozó Zsótér Donát és Nikola Mitrovic - is a helyszínen tekintették meg. Csapatunk ezúttal a Kovácsik - Serafimov, Fiola, Sabanov - Nego, Pokorny, Makarenko, Heister - Funsho, Petrjak - Kodro felállásban kezdte el a mérkőzést.

Az első lehetőség a 2. percben az Aris Limassol előtt adódott, Yiannik kapott jó labdát, betört a 16-osunkon belülre, majd 14 méterről laposan kapura lőtt, Kovácsik védett. Öt perccel később a nagy kedvvel futballozó Spoljaric vette célba a kapunkat 18 méterről, Kovácsik vetődve védett. Egy perccel később ajtó-ablak helyzetet hagyott ki az Aris Limassol, Spoljaric passzolt bal szélről laposan kapu elé, Yiannik öt méterről azonban nem találta el jól a labdát. A 10. percben egy újabb Spoljaric-lövést és egy Kovácsik-védést jegyezhettünk fel. 

A 14. percben jutottunk el először a ciprusi kapuig, ekkor azonban Petrjak ki is harcolt egy büntetőt, amit Kodro nagyon higgadtan értékesített (1-0). Nem örülhettünk sokáig, tíz perccel később ugyanis Brown adta be a bal szélről a labdát, amit Spoljaric fejelt hét méterről a bal felső sarokba (1-1). 

A 40. percben Petrjak kapott jó ütemű kiugratást, majd a bal szélről a középen üresen érkező Kodro elé passzolt, aki hét méterről nem hibázott (2-1). A szünet előtt még egyenlíthetett volna az Aris Limassol, de Struski 18 méteres bombája a felső lécen csattant. 

A szünetben a ciprusiak sort cseréltek, nálunk pedig Pokorny-t Rus váltotta. Hatalmas ciprusi helyzettel kezdődött a második játékrész, Kovácsik védett egy távoli lövést, a kipattanót azonban Thodoros szerezte meg, aki hat méterről, szemből a kapuval csúnyán fölé bombázott. Az 58. percben egy szöglet utáni közeli fejest kellett az Aris Limassol kapusának nagy bravúrral védenie. 

A 61. percben Kovácsik, Petrjak, Makarenko Funsho, és Kodro  jöttek le, helyükre Kovács, Dárdai, Pinto, Lednev és Zivzivadze érkeztek. Néhány perc elteltével Dárdai adott ziccerpasszt Zivzivadzének, aki 10 méterről kapura is lőtt, a labda azonban a vetődő ciprusi kapus lábában elakadt, a kipattanót pedig Dárdai közelről a felső lécre rúgta. Tíz perccel később Yanis fordult kapura 14 méterről, Kovács óriási védéssel szögletre mentett. A sarokrúgás után Thodoros fejelhetett négy méterről kapura, kapusunk hihetetlen bravúrral védett ismét. Öt perccel a vége előtt Slogar lövését Rus a gólvonalról vágta ki, így az eredmény nem változott, csapatunk 2-1-re legyőzte az Aris Limassolt. 

A teljes találkozó megtekinthető ide kattintva. Utolsó nemzetközi edzőmeccsünket július 13-án, szerdán 19 órakor a Galatasaray ellen játsszuk Hartbergben.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek