hu en
2022. Május 26. 10:15  -  Hermann Dorottya   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vidi UP: Az U14 a hét csapata

Nagyarányú győzelmet arattak a Zalaegerszeg ellen a fiatalok.

Ezúttal is megválasztásra kerül a hét utánpótlás-csapata. Zalaegerszeg elleni fölényes győzelmének köszönhetően U14-es együttesünk érdemelte ki a címet. 

Kedden a hatodik pozíciót elfoglaló zalaiakat fogadta Palkovics István második helyen álló csapata, az Alap csoport Nyugati csoportjának bajnokiján.

Jól kezdtek a vidis fiatalok, Badics Gellért révén, már a 4. percben vezetett együttesünk, majd Andók Bertold a 10. percben duplázta meg előnyünket. Az első félidőben még Ecsődi Levente volt eredményes, így 3-0-ás fehérvári előnnyel mehettek szünetre a csapatok. A második játékrész az elsőhöz hasonlóan Badics-góllal indult, majd Nimsz Benedek duplázott, aztán Kocsis Ádám is betalált. A végén a vendégek csak szépíteni tudtak, csapatunk 7-1-re győzött Sóstón. 

Palkovics István, vezetőedző így értékelte a látottakat: "Gratulálok a fiúknak nagyon jó mérkőzést játszottunk egy erős csapat ellen. Különösen nagy öröm amikor az eredményhez jó játék is párosul, emellett szeretnék egyéni teljesítményeket is kiemelni, Badics Gellért és Nimsz Benedek is kiemelkedőt nyújtott. Nagyon fontos volt ez a siker, mert így életben maradtak a bajnoki álmok, a hétvégén akár bajnokok is lehetünk, de sajnos nem a saját kezünkben van a sorsunk."

"Nagyon jó felfogásban futballoztak a fiúk a ZTE ellen, klubunk alapelveit viszontláttuk a csapat játékában. A nagy meleg ellenére is jó iramú találkozónak voltunk szemtanúi, ahol mindkét csapat akarta a sikert. Azt gondolom, hogy ez a mérkőzés erőteljesen szolgálta a fiúk fejlődését, minőségi játékkal arattak szép győzelmet" - dícsérte a csapatot Simek Péter, utánpótlás szakmai igazgató is. 

Csapatunk jelenleg 2 ponttal lemaradva az aranyérmes pozíciótol, a második helyen áll. 

Az utolsó fordulóban a Tatabánya otthonában lépnek pályára az U14-es fiúk.

 

Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek