hu en
2022. Január 15. 16:50  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Kétgólos győzelem a Sturm Graz ellen

Kenan Kodro és Marcel Heister voltak eredményesek Szlovéniában.

Szombaton 14:30 órakor a szlovéniai Terme Catezban az osztrák élvonalban szereplő Sturm Graz ellen lépett pályára csapatunk zárt kapuk mögött. Szabics Imre korábbi klubja ellen a Kovács D. - Nego, Lüftner, Musliu, Heister - Funsho, Szendrei, Makarenko, Petrjak - Kodro, Dárdai csapatot küldte kezdőként pályára. 

Az első nagy helyzet a hazai mezében pályára lépő csapatunké volt a 6. percben, amikor Petrjak szabadrúgását követően Makarenko fejelt kapura, Schützenauer azonban ki tudta öklözni a labdát. Két perccel később Jantscher lapos lövése gurult el Kovács kapuja mellett, a 19. percben pedig Dárdai 20 méteres szabadrúgása kerülte el a kaput. Egy perccel később Palkó szerzett erőszakosan labdát az ellenfél térfelén, Kodrohoz passzolta azt, aki egy csel után 14 méterről a hálóba tekert - a grazi kapus dolgát nem könnyítette meg az sem, hogy az egyik menteni igyekvő védőn irányt változtatott a lövés (0-1).

A gól után tíz perccel Niangbo próbálkozott 16 méterről, laposan a hosszút vette célba, de Kovácsnak nem kellett hárítania. Fél órája tartott a meccs, amikor Jantscher cselezgetett a tizenhatosunkon belül, de a lövésre végül nem maradt sok ereje, Kovács magabiztosan védett is. Az első félidő lefújása előtt négy perccel veszélyes kontratámadást vezettünk, Petrjak nagy sprintet vágott ki a pálya jobb oldalán, a hosszún Dárdai érkezett, aki elől menteni tudtak az osztrák védők. Az első játékrész lényegi része Dárdai távoli lövésével zárult, de ebben az esetben nem kellett a védőknek, vagy a kapusnak közbeavatkozniuk, majd nem sokkal később a játékvezető lefújta a félidőt.

Szabics Imre nem változtatott a szünetben, az osztrákok tízet cseréltek. A második félidő remekül kezdődött számunkra, hiszen a mérkőzés 49. percében Heister távolról hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba (0-2). Hat perccel később Nego távoli lövését éppen Kodro elé ütötte a Sturm cserekapusa, azonban bosnyák válogatott támadónk kapásból a kapu fölé bombázta a labdát. A 60. percben Kovács Dániel és Lüftner kivételével minden játékosunk elhagyta a pályát, a lecserélt labdarúgók helyére Kojnok, Dinnyés, Hangya, Kovács I., Alef, Csoboth, Evandro, Nikolics és új igazolásunk, Peter Zulj érkezett.

Tíz perccel a cserék után Evandro éles szögből leadott lövése kerülte el a kaput. Nem sokkal később Zulj szöglete után ismét brazil támadónk veszélyeztetett, ezúttal fejjel, de nem kellett a hálóőrnek védenie. A mérkőzés hajrájában még Schendl tekerte kapura a labdát távolról, de Kovács Dániel kitolta azt a léc alól, így 2-0-ra nyertünk a Sturm Graz ellen.

A teljes találkozó megtekinthető ide kattintva.

CÍMKÉK
2021-2022 Barátságos Sturm Graz - MOL Fehérvár FC
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek