hu en
2021. December 05. 16:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vereség Kisvárdán

Cirkovic és Asani találataira csak Nikolics tudott válaszolni, 2-1-re nyert a hazai csapat.

Egészen fiatal szurkolóink talán nem is emlékeznek arra, amikor az egyik kereskedelmi televízió sportkommentátora minden vasárnap úgy köszönt be az aktuális közvetítés elején, hogy “Jó ebédhez, jó focit kívánok”. Kisvárdai vendégjátékunk alkalmával az M4 Sport szpíkere is kezdhetett volna így, hiszen 13:30 órakor indult útjára a labda a piros-fehérek otthonában. Szabics Imre a 15. forduló egyik rangadóján a Kovács D. - Nego, Fiola, Stopira, Heister - Dárdai, Szendrei, Makarenko, Petrjak - Nikolics, Kodro tizenegynek szavazott kezdőként bizalmat.

A mérkőzés kezdése sajnos a Kisvárdának sikerült jobban, a harmadik percben egy jobb oldali szögletet Lazar Cirkovic fejelt be a hálóba (1-0). A 11. percben Nego beadását Kodro bólintotta öt méterről kapu fölé, Dombónak nem kellett védenie. A 22. percben megduplázta előnyét a Kisvárda, Asani távolról tekerte be a labdát a jobb felső sarokba (2-0). Ezt követően Kodro előtt adódott nagy lehetőség, erős, 7 méterről leadott lövését Dombó hárította. A hazaiak kapusa a 28. percben viszont alászaladt egy hosszú indításnak, Nikolics köszönte szépen a lehetőséget és magasan az üres kapuba emelte a labdát (2-1)! Még a gól előtt Szendreit Lüftnert váltotta.

A gyors gólváltás után kicsit megnyugodott a mérkőzés, egyik kapusnak sem kellett védenie egészen a 41. percig, amikor Ötvös 20 méteres szabadrúgását hárította magabiztosan Kovács Dániel. A másik oldalon a 44. percben Dombó javította kétszer is korábbi hibáját, amikor Dárdai fejesét és Nikolics közeli lövését is védeni tudta. Ezt követen Petrjak került a földre az ötösnél, a játékosok kicsit lökdösték is egymást, de Solymosi Péter sípja végül néma maradt. Az első játékrész érdemi része egy kaput elkerülő Leoni fejessel ért véget.

A szünetben egyik edző sem cserélt, a kapuk közül először a miénk forgott veszélyben, Kovács nyújtózkodott Asani lapos lövése után, rajta is volt a labdán, de nem kellett védenie. A 63. percben Dárdai lőtt a 16-os sarkáról, Dombó kezében kötött ki a labda. Nem sokkal később Asani indítását Ötvös gurította közelről, de éles szögből kapu mellé, majd Bumba 17 méteres lövését kapta le a levegőből Kovács Dániel.

A 70. perc után beszorítottuk a Kisvárdát, Kodro szabadrúgása a sorfalról pattant az alapvonal mögé, majd sorozatban több szögletet is elvégezhettünk. Ekkor már pályán volt Kovács István is, aki Dárdai Palkót váltotta. A 77. percben Niko próbált kapura tenni 18 méterről egy kipattanó labdát, az irány jó volt, de erő nem volt benne elég, Dombó védeni tudott. Kapitányunkat, a Vidi-mezben 110. NB I-es gólját szerző, a legendás Szabó József rekordjához egyre közelítő Nikolicsot a jelenet után Budu Zivzivadze váltotta.

A 82. percben Petrjak beadása megpattant Peteleun, így lett veszélyes, de Dombó védeni tudott. 7 perccel később Navratil passza után Mesanovic lőtt 13 méterről, Kovács nagyot védett! A hivatalosan kettő, a valóságban inkább háromperces ráadás elején még Zivzivadze lövését blokkolták a hazaiak, egyenlíteni azonban nem tudtunk, maradt a 2-1, a Kisvárda győzött. Legközelebb december 11-én, szombaton lépünk pályára, az MTK Budapest vendége lesz együttesünk. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek