hu en
2021. November 15. 23:15  -  Wéninger Ákos   -   mlsz.hu   -   Fotó: MTI
Győzelemmel búcsúzott a válogatott a vb-selejtezőtől

Fiola és Nego is végigjátszotta a lengyelek elleni utolsó vb-selejtezőt hétfőn este Varsóban. 

A vb-kvalifikáció szempontjából tét nélküli mérkőzést játszott a lengyel és a magyar válogatott Varsóban, hiszen a házigazdák már az előző fordulóban megszerezték a csoport második helyét, míg a mieink vb-részvételi esélyei már korábban szertefoszlottak. Mindkét oldalon hiányzott az előző játéknap legeredményesebb játékosa: Robert Lewandowski és Szoboszlai Dominik egyaránt két-két gólt szerzett múlt héten, és egyikük sem futott ki a pályára, a magyar középpályás combsérülés miatt maradt ki Marco Rossi csapatából - olvasható az mlsz.hu-n.

Az első félidőben mezőnyfölényben és veszélyesebben futballozott a lengyel válogatott, védekezésben sokat kellett dolgozniuk a játékosainknak, emellett kontratámadásokból próbáltunk veszélyeztetni. Az ellenakcióink ekkor még nem voltak kellően pontosak, így igazán nagy lehetőségeket nem tudtunk kialakítani. A házigazdáknak voltak helyzeteik, de Dibusz Dénes és a védelem tagjai rendre odaértek, és felszabadítottak. A 37. percben némileg talán váratlanul, de megszereztük a vezetést, Nagy Zsolt szabadrúgását követően a felszabadítani igyekvő Puchacz csak csúsztatni tudott, így hozta helyzetben Schäfer Andrást, aki közelről kapura fejelt, a labda Szczesny lábai között a hálóba kötött ki (0-1). A félidő hajrájában Dibusz védett kettőt, így egygólos vezetéssel zártuk a játékrészt.

A fordulás után is a házigazdák birtokolták többet a labdát, de jóval veszélyesebbek lettek a kontratámadásaink, szépen felépített akciókkal jutottunk el párszor a kapu elé, de a második gólt ekkor még nem sikerült megszerezni. A 61. percben egy jobb oldali szöglet után egyenlítettek a lengyelek, Karol Swiderski fejelt a hálóba (1-1). A folytatás is nagy iramú, küzdelmes játékot hozott, egyik fél sem mondott le a győztes találat megszerzéséről. A 79. percben visszaszereztük az előnyt: Fiola labdaszerzését követően egy tökéletesen, pontosan lejátszott támadás végén Kiss Tamás gurított vissza középre a második hullámban érkező Gazdagnak, aki egy átvétel után 12 méterről a léc alá bombázott (1-2).

A lengyelek a hajrában már nem tudtak újítani, a magyar válogatott nagyot küzdve, példaértékű harcossággal és küzdőszellemmel megszerezte a három pontot, és győzelemmel zárta a sorozat. A negyedik helyről azonban nem tudtunk előrébb lépni, az albánok ugyanis 1-0-ra legyőzték Andorrát, és megőrizték harmadik helyüket a tabellán. Az angol válogatott San Marino 10-0-s idegenbeli legyőzésével ünnepelte a csoportelsőségét.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek