hu en
2021. Október 16. 22:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Szabics Imre: “Nagyon jó meccset láthattak a szurkolóink”

A két vezetőedző értékelte a MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd bajnokit.

Szabics Imre:

"Nagyon élveztem a mérkőzést, szerintem egy nagyon jó meccset láthattak a szurkolóink és a semleges nézők is, amelyen rengeteg helyzet volt. Persze lezárhattuk volna kicsit hamarabb a találkozót, nyugodtabban ülhettünk volna a kispadon, ha a kontráinkat góllal fejezzük be, de sajnos ez nem sikerült. Úgy érzem, mindenki nagy élménnyel gazdagodott ma, aki kilátogatott a stadionba, nekem pedig egy hatalmas adrenalinsokk volt ez a mai kilencven perc. Elégedett és büszke vagyok a mai mérkőzés miatt. Az előző válogatott szünetre két győzelemmel mentünk el, de szétesett a csapat, mert a Covid betört az öltözőbe. Ez a kutyát nem érdekli, de belül azért nehéz volt ez a helyzet. Nem sírtunk, tettük a dolgunkat. Ennyi nehézség után olyan érzésem volt a mai meccsen, hogy majd ebből visszaad valamit az élet, és nem bosszulja meg azt, hogy kimaradnak a helyzetek. De a jövőben jobban kell majd gazdálkodnunk a lehetőségekkel."

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón vezetőedzőnket a tervezett kontrákról és Ivan Petrjak sérüléséről is kérdezték.

"Egy labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban sok mindent lehet tervezni, de minden meccsnek megvan a saját dinamikája. Az elemzések folyamán arra a következtetésre jutottunk, hogy a Honvéd majd futballozni szeretne, ebből következően lesznek labdavesztései. Ezt a fázisát is gyakoroltuk a labdarúgásnak a hét folyamán, de ilyenkor jön az említett mérkőzés-dinamika: sikerült előnybe kerülni, így hatványozottan jöhettek a kontratámadások. Ezzel együtt megnézve a meccs statisztikáit, azt láttam, hogy többet birtokoltuk a labdát. De magától értetődő volt az előny miatt, hogy a kontrákból is veszélyesek tudunk majd lenni. Petrjakkal kapcsolatban még nem tudok pontos diagnózist, a napokban kiderül, hogy pontosan mi a helyzet vele. Az elmúlt öt hét problémái után bízom benne, hogy nem szakad a nyakunkba újabb gond."

Horváth Ferenc:

Akik leültek megnézni ezt a meccset, szerintem jól szórakoztak. Minden benne volt, amitől szép a futball, főleg a második félidőben. Az első félidőben nem voltunk olyan bátrak, mint szerettem volna, de persze a Vidi egy jó csapat. De összeségében mindent megtettünk azért, hogy legalább egy pontot szerezzünk. Elég veszélyes játékot vállaltunk fel, nagyon őszinte futball volt részünkről ez a mai. Egy pontot megérdemeltünk volna, de így is gratulálok a csapatomnak a teljesítményhez. Nem érdemtelen a Vidi győzelme, hiszen nekik is voltak nagyon komoly lehetőségeik. Nem mondok most nagy okosságot, de az nyer, aki belövi a helyzeteket. A második gól előtt nekünk volt nagy lehetőségünk, de jött a kontra, és 1-1 helyett 2-0 lett. (Engedte-e volna a szögletet a végén? - kérdezte egy újságíró kolléga) Nem vezette rosszul a mérkőzést a játékvezető, de sokat állt a játék, sajnáltam, hogy nem végezhettük el az utolsó szögletet.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek