hu en
2021. Október 09. 22:49  -  Wéninger Ákos   -   mlsz.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Egygólos vereség Albánia ellen

Nego Loic a kezdőben kapott helyet a szombat esti, zárt kapus vb-selejtezőn. 

Bő egy hónappal ezelőtt a magyar válogatott Albániában 1-0-ás vereséget szenvedett vb-selejtezőn, szombat este - zárt kapuk mögött - a Puskás Arénában rendezték meg a "visszavágót". Fiola Attila már korábban elhagyta a válogatott keretét, így ő nem volt ott a keretben, Nikolics Nemanja azonban a kispadon, Nego Loic pedig a kezdőben kapott helyet. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja így számolt be a meccsről:

A magyar válogatott kezdeményezőbb futballt próbált játszani, mint az albániai mérkőzésen, ám az első félidőben nem állt össze a támadójátékunk, kidolgozott akcióból nem tudott veszélyeztetni. Az albánok a mérkőzés előtt óvatosabb játékot ígértek, de egy pillanatig nem mondtak le a támadásokról, magasan védekeztek, és elsősorban a labdaszerzéseket követő gyors átmenetekből próbáltak veszélyeztetni. Mezőnyjáték és sok kemény párharc jellemezte a mérkőzést, helyzeteket nem tudtunk kidolgozni, de harcosságban nem maradtunk el a vendégektől.

A fordulás utáni első nagy helyzet a magyar válogatott előtt adódott, Sallói Dániel azonban nem talált kaput. Az első percek után az albánok fölénybe kerültek, és jó pár helyzetet kialakítottak: Uzuni ziccerét Gulácsi kivédte, majd a Ferencváros albán támadója közelről a magyar kapus kezébe fejelt, a 68. percben pedig Gjasula lövése tévesztett kevéssel célt. A vendégek érezték, hogy lehet esélyük a győzelemre, még agresszívebben védekeztek, már a magyar térfélen megpróbáltak labdákat szerezni, nem kevés gondot okozva játékosainknak a labdakihozataloknál. 

Marco Rossi cserékkel igyekezett frissíteni, előbb Schön Szabolcs, majd a 71. percben Vécsei Bálint és Kleinheisler László érkezett a pályára. A 74. percben az addigi legnagyobb magyar lehetőség maradt ki, egy jobb oldali beadás után Orbán Willi fejelte vissza a labdát Szalai Attila elé, a védőtárs kapura tudta kanalazni a labdát, amely a bal oldali kapufáról kifelé pattant.

Mindkét csapat nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, végül az albánok jártak sikerrel: a kinti mérkőzést eldöntő Broja harcolt ki magának lövőhelyzetet a jobbösszekötő helyén három védő szorításában, majd éles szögből hajszálpontosan kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). A gól után Marco Rossi beküldte a pályára Langot és Hahnt, de az utolsó percekben nem tudtunk újítani, a vendégek magabiztosan őrizték az előnyüket a rendes játékidő végéig. 

Az ötperces hosszabbításban nem tudtunk helyzetig jutni, így az eredmény nem változott, az albán válogatott 1-0-ra megnyerte a találkozót.

A csoport másik két mérkőzésén papírforma-eredmények születtek, Anglia 5-0-ra nyert Andorrában, és Lengyelország is 5-0-ra győzött San Marino ellen. A mieink kedden este a londoni Wembleyben a csoport élén álló angol válogatott ellen lépnek pályára.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek