hu en
2021. Október 06. 11:15  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Klubunk 2021-ben is csatlakozik a mellrák elleni küzdelem városi kampányához

Honlapunk fejlécében már látható a program szimbóluma, a Budapest Honvéd FC elleni hazai bajnokinkon pedig a kezdőjátékosok rózsaszín pólót, a cserék és a szakmai stáb tagjai rózsaszín szalagot viselnek majd.

Klubunk a korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozik a mellrák elleni küzdelem városi kampányához. Az összefogás egyik első lépéseként a molfehervarfc.hu fejlécében egy rózsaszín masni, azaz a kezdeményezés szimbóluma látható egész hónapban.

A következő hazai bajnokinkon, a Budapest Honvéd FC elleni találkozón, játékosaink a bevonulás alkalmával rózsaszín pólót fognak viselni, a cserék és a stábtagok pedig rózsaszín szalagot viselnek a kispadon.

Október világszerte az emlőrák elleni harc hónapja. A betegség elég gyakori, Magyarországon évente 9000 új beteget diagnosztizálnak. A tudomány jelenlegi állása szerint az emlőrák nem megelőzhető, ám időben felfedezve gyógyítható! Ennek érdekében szervezi a népegészségügy az emlőszűrést a legérintettebbek körében, a 45-65 éves nők között. Kétévente meghívót kapnak és egy rövid, egyszerű vizsgálat révén mindenki meggyőződhet egészségéről. A szűrésen való részvétel lehetővé teszi a daganat időben történő felfedezését.

„Az elmúlt időszak sajnálatosan nem az egészségfejlesztésről szólt. A járvány és az egészségügy leterheltsége okán sem lehetett a nőknek szóló programokat a hagyományos módon lebonyolítani. Reméljük, most már több időnk és lehetőségünk lesz erre.” – fogalmazott a programot beharangozó sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok. Újdonságként a szűrőnapot és a sétát egy napon tartják. Ez még intenzívebb felhívás arra, hogy a járvány közepette, annak elmúltával is figyeljünk magunkra, azokra a betegségekre, melyeket szűrővizsgálatokkal időben felfedezhetünk! Figyeljünk jobban az életmódunkra, igyekezzünk elkerülni a nem fertőző betegségeket is, hiszen ez az egészségfejlesztés alapvető célja. Törődjünk egy kicsit jobban magunkkal, a lelkünkkel, a testünkkel, figyeljünk önmagunk jelzéseire! – fogalmazott a tanácsnok. Hozzátette, a sétára szeretettel várja a civil szervezeteket, kiemelten a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesületet, amely elindította a mellrák elleni sétákat 17 éve.

A közös sétán ott lesznek a MOL Fehérvár FC női csapatának játékosai és Stopli is 

Rózsaszín szalag története: A mellrák ellenes kampányok szimbólumává vált a Rózsaszín Szalag. A rózsaszín szalag a világ legtöbb részén szabadon felhasználható jelkép. Az AIDS kampányok során használt Piros Szalag mintájára készült el, és az egyik leghíresebb mellrák-aktivista alapítvány, a Susan G. Komen Foundation használta először, amikor ilyen szalagokat osztogattak az azóta is évente megrendezett „Futás a mellrák ellen” kampányuk keretében. Emlőbetegek védőszentje Szent Agatha.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek