hu en
2021. Szeptember 22. 22:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A hajrában szerezte meg a győzelmet az FTC

Küzdelmes mérkőzésen, Mmaee 83. percben fejelt góljával a vendégek 1-0-ra nyerték a rangadót. 

Az OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott mérkőzést szerda este pótoltuk az FTC ellen Székesfehérváron. 6000 néző látogatott ki a MOL Aréna Sóstóba, a kezdés előtt Wittmann Gézát köszöntötte klubunk 60. születésnapja alkalmából, a kezdőrúgást pedig Kovács Sarolta, olimpiai bronzérmes öttusázó végezte el. Az RBD remek élőképpel köszöntötte a csapatot.

Szabics Imre a Kovács D. - Nego, Rus, Fiola, Stopira - Dárdai, Szendrei, Makarenko, Heister - Nikolics, Jallow kezdőnek szavazott bizalmat. 

Zachariassen gyenge kísérletével indult a találkozó, majd Dárdai lövése pattant szögletre, ami után Makarenko fejelt kapu fölé. Rus Adrián percei következtek, több beadás után is ő fejelte ki a labdát a kapunk elől, majd az első negyedóra végén Zachariassen lövését védte Kovács. 3 perccel később Mmaee lapos centerezését vétette el Tokmac szerencsénkre. A 23. percben szép támadást vezettünk: Fiola szerzett labdát, Dárdainak passzolt, ő Negot indította a jobb oldalon, a beadásra a felfutó Fiola érkezett és 6 méterről fölé fejelt. Egy minutummal később Civic szögletét Mmaee fejelte fölé 4 méterről.

A 27. percben Jallow robbant rá egy hazatett labdára, Dibusz mentésébe bele is ért, de ez nem volt elég a helyzethez. Félóra után Mmaee ment el a bal oldalon, középre passzolt, érkezett Zachariassen és nagy helyzetben mellé lőtt. Két perc múlva Mmaee lőtt kapásból, ballal a jobb felső mellé a tizenhatos széléről. A 38. percben Heister beadása után estében, fejjel mentett Laidouni a tizenhatoson belül. A ráadás perceiben még Tokmac próbálkozását blokkoltuk, gól nem született, 0-0-val mentek pihenni a csapatok. 

A második játékrész Vidi-helyzettel indult, Jallow lapos beadásáról éppen csak lemaradt Dárdai a kapu előtt! 3 perccel később Jallow passzát Nikolics tette vissza lövésre Szendreinek, aki kapu fölé bombázott 22 méterről. Továbbra is támadásban maradtunk, de az FTC került helyzetbe: Heister beadását Samy Mmaee fejelte ki, a kontra végén Tokmac passzát Ryan Mmaee lőtte fölé. Az 57. percben Szendrei szabadrúgása után Makarenko fejelt a jobb alsó mellé, kicsivel később Uzuni labdáját Tokmac bólintotta a kapu jobb oldala mellé 7 méterről. A 64. percben Dárdai jól indult meg befelé jobbról, majd ballal lőtt, Dibusz hatalmasat védett. 20 perccel a vége előtt kétszer is labdát szereztünk 30 méterre az FTC kapujától, mindegyik szituáció ígéretesnek tűnt, de végül egyikből sem alakult ki helyzet sajnos.

A 74. percben egy gyors kontra végén Tokmac indította Uzunit, akinek lövését bravúrral hárította Kovács. 5 perc múlva Uzuni szöglete és egy pattanás után Loncar lőtt 14 méterről fölé. A 83. percben megszerezte a vezetést az FTC, Civic szögletét Ryan Mmaee fejelte 6 méterről a bal alsóba (0-1).

Nem tudtunk helyzetbe kerülni az utolsó 10 percben, a vendégek viszont kétszer is, Uzuni 10 méterről, ziccerben lőtt fölé, Mmaee 15 méterről nem találta el a kaput. Az állás nem változott, egygólos győzelmet aratott a Ferencváros Sóstón. Legközelebb szombaton lépünk pályára, a Puskás Akadémia FC-t fogadjuk majd. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek