hu en
2021. Augusztus 01. 20:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Döntetlennel kezdtük az új bajnokságot

Dárdai góljával vezettünk a második félidő elején a ZTE FC otthonában, Babati egyenlített a 69. percben, 1-1 lett a vége.

Az OTP Bank Liga 2021-2022-es szezonjának első meccsét vasárnap este, a ZTE FC otthonában játszottuk. Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovácsik - Fiola, Musliu, Rus, Stopira - Petrjak, Nego, Alef, Heister - Dárdai, Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat.

A mérkőzés előtt hatalmas eső zúdult a ZTE Arénára, így nem éppen a legideálisabb pályaviszonyok mellett léptek pályára a csapatok. Az első 15 perc nagyobb helyzet nélkül telt, csupán Petrjak beadását jegyezhettük fel, amit Dárdai elől mentettek a védők, no meg azt, hogy 12 perc alatt - Tajti és Halilovic révén - két sárgát is begyűjtöttek a kék-fehérek. A 16. minutumban Kovácsik jött ki nagyon határozottan a kapujából egy beívelésre, melyet Bobál elől öklözött el, a hazaiak kapitánya rövid ideig a földön maradt, de szerencsére nem történt komolyabb probléma.

Két perccel később Demjén ejtett ki egy szélről érkező beadást, a labda Heister elé került, aki helyzetben kapu fölé lőtt. Újabb két perc múlva Heister lapos beadását Nikolics 5 méterről lőtte kapu mellé. A félidő felénél Gergényi beadását Zimonyi centikkel fejelte a kapunk mellé 7 méterről. Megélénkült a meccs, újabb Heister beadás érkezett, Nikolics megint pontatlanul célzott - ezúttal fejjel, a másik oldalon Kovácsik fogta magabiztosan Halilovic megpattanó löketét. A 33. percben Fiola bal lábas lövése pattant szögletre, nem sokkal később Nikolics lépett ki ziccerben, elvitte a labdát a kapus mellett, de lapos lövésébe belevetődött Demjén, maradt a 0-0. Az első játékrész hosszabbításában előbb Nikolics lekészítésére nem ért oda Petrjak a hazai tizenhatoson belül, majd Heister beadása pattant Nego elé, középpályásunk lőtt is 8 méterről, de levágódott a labda.

A második 45 perc remekül indult, egy szöglet után Dárdaihoz passzolt hátra Alef, Palkó pedig ballal hatalmas gólt lőtt a kapu jobb oldalába 17-18 méterről (0-1).

Az 52. percben Petrjak a 16-os sarkáról tekert ballal kapu fölé. 10 perc múlva Stopira hozta fel a labdát, majd - mivel senki nem zavarta - 20 méterről lőtt, nem sokkal kapu fölé. A 69. percben váratlanul kiegyenlített a ZTE: bal oldali beadást követően Kovácsik ütötte ki a labdát, amely Babati elé került, ő pedig 6 méterről lőtt, kapusunk csak beleütni tudott, védeni nem, becsorgott a labda a jobb alsóba (1-1).

A 74. percben Gergényi beadását Koszta próbálta kapura ollózni 10 méterről, de nem találta el jól a labdát. 4 perc múlva Dárdai szabadrúgása volt veszélyes, Stopira előre vetődve érkezett és ugyan nem találta el a labdát, az a vizes talajon megcsúszott, de Demjént nem csapta be. 10 perccel a vége előtt Rus lőtt kapura egy szabadrúgást 26 méterről, a zalaegerszegi kapus nagyot védett.

A 89. percben Nego beadását Szabó fejelte kapura, megint Demjén volt a végállomás. A 4 perces ráadásban sem született újabb gól, döntetlennel kezdtük az új szezont.

A következő fordulóban szabadnaposak leszünk - az FTC elleni rangadót szeptember 22-re halasztották -, legközelebb Gyirmótra látogatunk, augusztus 14-én. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek