hu en
2021. Április 25. 10:20  -  molfehervarfc.hu   -   M4 Sport   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Ivan Petrjak: “Remek az atmoszféra és a csapategység”

Kiváló formában futballozó ukrán játékosunkkal forgatott az M4 Sport.

Vasárnap 17:00 órakor a Ferencvárost fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban. A találkozót az M4 Sport+ közvetíti, amelynek stábja remek formában futballozó szélsőnket, Ivan Petrjakot kérdezte a találkozó előtt, többek között arról is, hogy milyen a munka az április 1-jén munkába állt új szakmai stábbal.

“Sok minden megváltozott, ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni, mondhatom, hogy elkezdtünk focizni. Én nagyon élvezem ezt az időszakot, nagy intenzitással edz és játszik mindenki, nincs biztos hely a kezdőcsapatban, de az se szegi le a fejét, aki csak a kispadra kerül, hanem a következő edzésen nyomja tovább. Éppen Loic-kal beszélgettünk arról a héten, hogy mennyire más most belépni az öltözőbe. Mindenhol mosolygós arcok, remek az atmoszféra és a csapategység. Korábban sem volt rossz, de most tényleg sok dolog megváltozott. Hibák persze ugyanúgy vannak részünkről, mint korábban, de mindig csak támogatást és biztatást kapunk a stábtól. Most így hirtelen a Honvéd elleni meccs ugrik be, ahol nem ment a játék, éppen elrontottam valamit, de amikor a kispad felé néztem, éppen Torghelle Sándor állt fel és kiabált nekem, hogy csináljam, menjek tovább, a következő majd sikerül, és így is lett.”

A sporttévé riportere, Korsós Kristóf kíváncsi volt arra is, Ivan, korábbi FTC-játékosként érez-e extra motivációt volt csapata ellen.

“Őszintén mondom, hogy nem. Játszottam már ellenük sokszor a bajnokságban, vagy legutóbb a MOL Magyar Kupában is. Ők is nyerni szeretnének majd vasárnap és természetesen mi is, én szeretném jó játékkal segíteni a csapatomat. A Ferencváros egy erős gárda, szerintem nem lesz hatással a meccsre az, hogy ők már bajnokok, az elmúlt években ezek mindig színvonalas, éles mérkőzések voltak, gólokkal, parázs összecsapásokkal, lapokkal, de egy rangadónál ez így van rendjén. A labdarúgás már csak ilyen, a focisták néha csapatot váltanak, de ettől én még ugyanúgy szoktam beszélgetni a korábbi csapattársaimmal, vagy éppen honfitársaimmal, Zubkovval és Kharatinnal. Örültem, hogy jól szerepelnek a BL-ben, én úgy látom, ha a Vidi, a Ferencváros, vagy bármelyik magyar csapat eredményesen szerepel Európában, az az egész magyar labdarúgásnak jó. Magunknak pedig az kívánom a szezon végére, hogy nyerjük meg az összes hátralévő mérkőzést a szezonban, hiszen az azt jelenti, hogy kupagyőztesek vagyunk, és talán még odaérhetünk a második helyre is ennek a furán alakuló szezonnak a végén.”

A szerkesztett interjút a 17:00 órakor kezdődő MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC bajnoki előtti felvezető műsorban adja majd le az M4 Sport+.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek