hu en
2021. Április 25. 19:50  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Az FTC elvitte a három pontot a MOL Aréna Sóstóból

Zubkov duplájára Nikolics válaszolt 10 perccel a vége előtt, de az egyenlítés sajnos nem sikerült.

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a bajnoki címét matematikailag kedd este bebiztosító FTC-t láttuk vendégül a MOL Aréna Sóstóban. A kezdés előtt Nego Loic-ot köszöntötte klubunk nevében Kovács Zoltán sportigazgató, válogatott játékosunk a legutóbbi fordulóban 200. NB I-es mérkőzését játszotta.

Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Dárdai, Nego, Pinto, Petrjak - Nikolics, Zivzivadze kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. Sergei Rebrov 7 helyen változtatott az előző játéknaphoz képest.

A mérkőzés első helyzetét a Ferencváros alakította ki, Isael 10 méteres lövése azonban kapu mellé ment a 3. percben. Négy minutummal később megint Isael veszélyeztetett sarokkal 3-4 méterre a kapunktól, Rus szögletre mentett. Pinto majd Petrjak is távolról próbálkozott részünkről az első negyedórában, de egyik lövés sem jelentett veszélyt Bogdán kapujára. A 18. percben Stopira fejelte mellé Petrjak szögletét, a 24. percben Dárdai bombázott ballal, 22 méterről a bal alsó mellé.

Nem sokkal később Zivzivadze szerzett labdát a Ferencváros térfelén, majd 23 méterről alig lőtt kapu mellé. Félóra játék után Bogdán hárította Dárdai újabb lövését. A 36. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros: Musliu passzolt Kovácshoz, aki túl sokáig várt mielőtt továbbadta volna a labdát, Zubkov odaért és közelről a hálóba passzolt (0-1).

Az első félidőben nem jegyezhettünk fel több lehetőséget egyik oldalon sem, ahogy a második játékrész elején sem forogtak veszélyben a kapuk egészen az 54. percig, amikor Zubkov megduplázta a vendégek előnyét: Somalia passzával lépett ki az ukrán szélső és ki is használta a ziccert (0-2).

A 61. percben Petrjak szögletét Stopira 12 méterről fejelte kapura, a 67. percben Funsho 18 méterről lőtt, mindkétszer védett Bogdán. A 73. percben Stopira beadását Funsho fejelte vissza Petrjaknak, aki kapásból kapura lőtt, a labda egy védőről szögletre pattant. Az utolsó 10 perc kezdődött, amikor szépítettünk: Bolla éles jobb oldali beadására Nikolics robbant be és az ötösről a hálóba bombázott (1-2).

A végére teljesen beszorítottuk az FTC-t, de igazán nagy helyzetet csak a ráadás perceiben tudtunk kialakítani, amikor Nego egy remek csel után Funshohoz passzolt, aki 8 méterről lőhettet, de elakadt a blokkban a labda. Maradt az 1-2, a Ferencváros megnyerte a mérkőzést.

Legközelebb csütörtökön lépünk pályára, a május 3-i, Újpest elleni kupadöntő miatt korábban játszunk az MTK-val a 32. fordulóban.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek