hu en
2021. Április 15. 21:15  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Szabics Imre: "Nagyon büszke vagyok a csapatomra"

A két vezetőedző értékelte az MTK - Vidi kupaelődöntőt.

Szabics Imre:

Az első 10-15 percben nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, nem voltunk elég élesek, ami kicsit meglepett, mert úgy éreztem, hogy a csapat a felkészülés alatt nagyon koncentrált volt. A bekapott gól felébresztett bennünket és utána már úgy játszottunk, ahogy az elejétől terveztük. 2-1-ig nagyon jól futballoztunk, a végén pedig mindent elkövettünk, hogy megtartsuk az előnyünket. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen ez volt az első mérkőzésünk, amit meg tudtunk fordítani, és szerencsére nagyon jókor is jött ez a győzelem. Az első játékrészben volt egy kis problémánk a labda elleni játékban, erre reagáltunk a szünetben, és ezzel megfogtuk az MTK-t a második félidőben. Ha nem jöttek volna a sérülések, talán simább is lehetett volna ez a győzelem. A fordításhoz a csapat lelki erejére volt szükség, nagyon örülök, hogy most mutatták meg a fiúk, hogy meg tudunk fordítani egy meccset. Azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy még nem nyertük meg a kupát, ahhoz, hogy ez sikerüljön, még nagyon sokat kell tennünk. Mivel a döntő még távolabb van, részletekbe nem tudok belemenni az előzetes várakozásokkal kapcsolatban, de abban bízom, hogy bármilyen körülmények között is játszunk majd, meg tudjuk nyerni a finálét.

Michael Boris:

Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, hogy kiestünk újra az elődöntőben. Az elején úgy éreztem, jól működött a taktika, sikerült is megszerezni a vezetést. A félidő vége előtt kiegyenlített a Fehérvár, kicsit könnyű gólt szereztek, úgyhogy ezt mindenképp át kell majd beszélnünk a játékosokkal. Készültünk arra, hogy a Vidi változtat a második játékrészre, de sajnos így is megszerezték a második góljukat. Nehezítette a dolgunkat Mezei sérülése, hiszen nem volt másik bal lábas középpályásunk arra a posztra. Hosszú labdákkal próbálkoztunk, mindent megtettünk annak érdekében, hogy egyenlítsünk, végig harcoltunk, de nem sikerült, gratulálunk a Fehérvárnak a továbbjutáshoz! Igyekeztünk ugyanazokat a területeket kihasználni később is, amiket az első gólnál megtettünk, de mégsem működött. Hiányzott pár jó keresztlabda, nem voltunk elég precízek a támadásoknál és a kontráink sem úgy sikerültek, ahogy terveztük, pedig a letámadásunk sokszor jól működött. Ha a egész kupasorozatot nézzük, büszkék lehetünk a csapatunkra, ugyanakkor a célunk az volt, hogy ott legyünk a döntőben és a Puskás Aréna kék-fehérben világítson, sajnos erre idén sem kerül sor. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek