hu en
2021. Április 15. 21:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Legyőztük idegenben az MTK-t és bejutottunk a kupadöntőbe

A hazai csapat korán vezetést szerzett, de Bolla és Nikolics találataival sikerült fordítanunk. Május 3-án az Újpesttel találkozunk a fináléban.

Csütörtök este történetünk során harmadik alkalommal játszottunk MK-elődöntőt az MTK ellen. 1982-ben mi jutottunk a döntőbe, 20 évvel később, 2012-ben viszont a fővárosi kék-fehérek nyerték az akkor két meccsből álló elődöntőt. Szabics Imre nem változtatott az Újpest FC elleni kezdőcsapaton, ismét a Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Funsho, Nego, Pinto, Petrjak - Nikolics, Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat. 

Enyhe hazai fölénnyel kezdődött a találkozó, de komolyabb helyzetet az első bő 10 perc nem hozott. A 14. minutumban aztán előnybe került az MTK: Somodi kirúgása után Prosser tette tovább a labdát Schönnek, aki egy csel után a bal alsóba lőtt 12 méterről (1-0). Gyorsan válaszolhattunk volna, de először Nego 17 méteres lövése ment kapu mellé, majd a 16. percben Zivzivadze közeli lövését védte hatalmas bravúrral az egykori Vidi-kapus, Somodi Bence. 

A 24. percben Prosser lövését védte magabiztosan Kovács. A folytatásban egyre több lehetőséget dolgoztunk ki, a 38. percben pedig meg is született az egyenlítő találatunk: Bolla indult meg középen, a felpasszolt labda egy MTK-játékosról Funshóhoz pattant, aki lekészítette, fiatal védőnk pedig ballal a bal alsóba lőtt 8 méterről (1-1). Ez volt Bolla első gólja a Vidiben - mondhatni, a legjobbkor!

A második félidőt Petrjak lövése vezette fel, ám a lövés célt tévesztett. Az 52. percben viszont Niko már nem hibázott. Petrjak szép cselek után Stopirához passzolt, aki középre adott balról, Funsho lefejelte a labdát, Nikolics pedig 9 méterről a hálóba lőtt (1-2). Három perccel később Petrjak ballal tette kapura a labdát oldalról, Somodi védett. 

A 61. percben közel jártunk ahhoz, hogy lezárjuk a meccset, Petrjak nyeste középre a labdát, Zivzivadze és Nikolics is lemaradt azonban róla, hatalmas lehetőség volt! Az utolsó 20 percben már kevesebb helyzetet láthattunk, a küzdelemre azonban nem lehetett panasz, mindkét együttes keményen, de a sportszerűség határain belül harcolt. Az utolsó perceket az MTK megnyomta, de csapatunk hősiesen védekezett és végül maradt az 1-2.

A Vidi ezzel a győzelemmel története során hetedik alkalommal jutott a Magyar Kupa döntőjébe, amit eddig két alkalommal sikerült megnyernünk. A május 3-i MOL Magyar Kupa-döntő pedig felfogható az 1982-es kupadöntő visszavágójaként is, hiszen 39 esztendővel ezelőtt épp az Újpest ellen játszottuk történetünk első fináléját, akkor a lila-fehérek győztek 2-0-ra. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek