hu en
2021. Március 14. 21:20  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
1-0-ás vereség a Puskás Akadémia FC otthonában

Sok helyzetet dolgoztak ki a csapatok mindkét kapu előtt, de gólt csak a hazai együttes tudott szerezni. 

OTP Bank Liga, 2020-2021, Tavaszi szezon, 26. fordulóMeccs center 
1-0
(0-0)
Slagveer 68
Puskás Akadémia FC:
Tóth -- Aniceto, Van-Nieff, Kiss (Deutsch 89), Slagveer, Szolnoki, Spandler, Nagy, Knezevic (Baluta 81), Géresi (Mance 81), Corbu (Plsek 74)

MOL Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Hangya Szilveszter, Stopira, Musliu, Nego -- Pinto (Houri 76), Fiola -- Dárdai (Funsho 72), Nikolics (Szabó Levente 87), Petrjak (Bolla 72) -- Zivzivadze
2021.03.14. FelcsútPancho ArénaBorús, 7 Celsius-fokJátékvezetők: Solymosi PéterKóbor PéterGarai PéterMedovarszki JánosOláh GáborLovas László

Az OTP Bank Liga NB I 26. fordulójában vasárnap este Felcsútra látogattunk. A mérkőzés előtt a PAFC előnye 5 pont volt velünk szemben, a felcsúti csapat a 2. helyről várhatta a találkozót, míg a mieink a harmadik helyről. Szalai Tamás megbízott edző az alábbi kezdőnek szavazott bizalmat: Kovács D. - Nego, Musliu, Stopira, Hangya - Fiola, R. Pinto - Petrjak, Nikolics, Dárdai - Zivzivadze. Emil Rockov enyhe íngyulladás miatt nem lehetett ott a mai keretben, ott volt viszont a cserepadon Evandro és Kovács István is, akik hosszabb ideje bajlódtak sérüléssel.

Kemény összecsapásra lehetett számítani, ez pedig már a 20. másodpercben beigazolódott, amikor Corbu lépett oda Pintonak. Az első lehetőséget mi dolgoztuk ki, az 5. percben Nikolics adott középre balról, Zivzivadze nagy helyzetben nem találta el jól a labdát. A túloldalon Kovács fogott meg magabiztosan egy távoli lövést, majd a 7. percben Knezevic szögletét Géresi csúsztatta kapu mellé. Tíz perccel később Knezevic tett középre egy labdát, Kiss egyből lőtt, Kovács nagyot védett!

A 31. percben egy szép támadás végén Nego passzolt Dárdainak, aki 7 méterről kapura lőtt, a labda az oldalhálóba vágódott. Tíz perccel a szünet előtt Petrjak centerezett balról, az érkező Zivzivadze lőtt nagy helyzetben, Tóth védett. Ez volt a félidő utolsó érdekes momentuma, jó iramot és helyzeteket hozott az első 45 perc, gól azonban nem született.

Óriási hazai lehetőséggel kezdődött a második félidő: Géresi fordult kapura és az ötös sarkáról lőtt kapura, Kovács hatalmasat védett. Egy perccel később mi is gólt szerezhettünk volna, Petrjak szabadrúgása után Zivzivadze fejelte le a labdát, Fiola az ötösről estében lőtt, egy védőről kipattant a labda a kapu torkából! Az 53. percben Knezevic lőtt kapura 30 méterről egy szabadrúgást, Kovács védett. Az 58. percben nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, Zivzivadze szerzett labdát, indította Nikolicsot, akitől visszakapta a játékszert, csinált egy cselt 12 méterre a kaputól, majd erőtlenül a blokkba lőtt.

A kimaradt helyzet ezúttal is megbosszulta magát, a 68. percben ugyanis Géresi tekert a kapu elé balról, Slagveer érkezett és a hosszúba csúsztatott, ezzel megszerezte a vezetést a PAFC (1-0).

A 71. percben Petrjak esett el a 16-oson belül Szolnoki mellett, Solymosi sporttárs nem látott szabálytalanságot, pedig annak tünt, ráadásul Szolnokinak ekkor már volt egy sárga lapja. A 77. percben Funsho is gyanús körülmények között került a földre a hazai 16-oson belül, Solymosi ezúttal sem ítélt 11-est, sőt támadónk kapott sárgát az eset után. 

A 81. percben Knezevic lőtt éles szögből kapura, a labda a kapufáról pattant az alapvonal mögé. Két perccel a vége előtt Mance lőtt kevéssel a bal alsó mellé 17 méterről. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, a PAFC győzelmének köszönhetően 8 pont előnnyel áll előttünk a tabella második helyén. 

Két hét válogatott szünet következik, csapatunk legközelebb április elején, immár Szabics Imre irányításával a Kisvárda otthonában lép pályára. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek