hu en
2021. Február 24. 19:45  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Idegenben győztük le a Ferencvárost, bejutottunk a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjébe

Nikolics szerzett vezetést büntetőből, majd Stopira az első félidőben mindkét kapuba fejelt egy-egy gólt. Csapatunk nagy szívvel játszott, hatalmasat küzdött és megérdemelten jutott tovább.

MOL Magyar Kupa, 2020-2021, 8 közé jutásért, 9. fordulóMeccs center 
1-2
(1-2)
Stopira (ög) 13
Ferencvárosi TC:
Dibusz -- Tokmac (Mak 85), Zubkov (Sigér 76), Kharatin (Kharaishvili 76), Civic, Botka (Lovrencsics 63), Blazic, Boli, Uzuni, Laidouni, Mmaee
Nikolics 8, Stopira 40
MOL Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Hangya Szilveszter, Fiola, Stopira, Musliu, Nego -- Petrjak (Bolla 77), Alef, Funsho -- Nikolics (Pinto 84), Zivzivadze (Rus 90)
2021.02.24. BudapestGroupama ArénaNapos, 15 Celsius-fokJátékvezetők: Bognár TamásSzalai BalázsSzert BalázsPillók Ádám

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az FTC otthonában léptünk pályára szerda este. Szalai Tamás megbízott edző az alábbi tizenegy játékosnak szavatzott bizalmat: Kovács D. - Nego, Musliu, Stopira, Fiola, Hangya - Funsho, Alef, Petrjak - Zivzivadze, Nikolics. Az már a mi meccsünk előtt eldőlt, hogy a találkozó győztese a Budafokkal mérkőzik meg a legjobb négy közé jutásért a MOL Magyar Kupa következő fordulójában, Csizmadia Csaba együttese ugyanis Pakson tudott 4-2-re nyerni szerda délután. 

Mi kezdtük jobban a meccset, a 3. percben Zivzivadze indította Hangyát, aki beadott, Funsho lőtt, de blokkolni tudtak a hazai védők. Négy perccel később Petrjak kényszerítőzött Zivzivadzével, Mmaee lerántotta ukrán szélsőnket, büntető! A tizenegyest Nikolics nagyon magabiztosan lőtte a kapu bal oldalába, Dibusznak nem volt esélye (0-1)!

Nem örülhettünk sokáig, a 13. percben Civic beadását Stopira csúsztatta a kapunkba, Kovács ugyan repült, de nem védhette a szélre tartó fejest (1-1). 

A 16. percben Nego passzolt Petrjakhoz, aki beadás helyett kapura lőtt jobbról, a labda fölé szállt. A túloldalon Uzuni beadásáról hajszállal maradt le Zubkov, Kovácsé lett a labda. A 31. percben ismét Zubkov előtt adódott lehetőség, távoli szabadrúgása azonban elkerülte a kapunkat. Egy perccel később Tokmac lépett ki egy labdával, Kovács lábbal próbált menteni, majdnem nagy baj lett belőle, de kapusunk másodszorra javította hibáját.

A 33. percben Hangya kapott jó labdát Negotól, egy igazítás után lőtt 15 méterről, Dibusz nagyot védett. Nem sokkal később Kovács is bemutatott egy hatalmas bravúrt, Zubkov vette célba a jobb alsót 18 méterről, kapusunk óriásit védett.

A 40. percben ismét megszereztük a vezetést, Hangya varázsolta Stopira fejére a labdát egy szögletből, védőnk pedig ezúttal a jó kapuba fejelt védhetetlenül (1-2).

Az utolsó percekben Kovács bravúrjai kellettek ahhoz, hogy előnnyel vonulhassunk a szünetben az öltözőbe: előbb Boli, majd Mmaee lövését védte bravúrral Kovács. 

A második félidő elején Uzuni lőtt 27 méterről kapura egy szabadrúgást, Kovács fogta a labdát. A Ferencváros birtokolta többet a labdát, komoly gólhelyzetet azonban sokáig nem tudtak a hazaiak kialakítani, főleg pontrúgások után próbálkoztak gólszerzéssel, de védőink és kapusunk is állta a sarat.

A 70. percben Nego szólója után Funsho lőhetett 16-ról, elakadt a blokkban a labda. Két perccel később Hangya remek passza után Zivzivadze lőhetett tisztán 12 méterről, támadónk azonban nem találta el jól a labdát. 

Az utolsó percekben az FTC mindent egy lapra feltéve támadott, csapatunk azonban hősiesen védekezett és végül megérdemelten nyert a Ferencváros otthonában 2-1-re, ezzel pedig bejutottunk a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjébe. A legjobb négy közé jutásért a Budafoki MTE-t kell legyőznünk a MOL Aréna Sóstóban március 10-én. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek