hu en
2021. Február 22. 11:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Az FTC vendégei leszünk szerdán a MOL Magyar Kupában

A zöld-fehérek a Ráckeve VAFC, a Bicskei TC és a Dorogi FC együtteseit ejtették ki eddig a sorozatból.

Szerdán 17 órakor a Ferencváros otthonába látogat csapatunk a MOL Magyar Kupában. Az FTC magabiztosan vezeti az NB I-es bajnokságot, 14 pont az előnye a 2. helyen álló Puskás Akadémiával szemben. Az eddigi 22 bajnokiból 16-ot megnyertek a zöld-fehérek, 5 döntetlen mellett pedig mindössze egyszer szenvedtek vereséget, a DVTK 2021. január 20-án 1-0-ra nyert a Groupama Arénában.

Az FTC ősszel bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol a Juventus, a Barcelona és a Dinamo Kijev ellen szerepelt. A téli átigazolási időszakban hat játékos távozott a zöld-fehérektől: Abraham Frimpong, Dejan Georgijevics, Csontos Dominik, Szécsi Gergő, Varga Roland és Csonka András. Gera Dániel, Katona Máté, Henry Wingo, Giorgi Haraisvili és Samy Mmaee személyében pedig öt labdarúgó érkezett az Üllői útra. 

A MOL Magyar Kupában tavaly ősszel a Ráckeve VAFC ellen kezdett a Ferencváros, 6-1-re nyertek idegenben, majd Bicskén is magabiztos 5-0-ás győzelmet ünnepelhettek a ferencvárosi játékosok. A legjobb 16 közé jutásért a Dorog ellen kellett megküzdenie idegenben az FTC-nek, egy rendkívül rossz minőségű pályán 2-1-es sikert ért el szerdai ellenfelünk.

A MOL Magyar Kupában a legeredményesebb ferencvárosi futballista a 20 esztendős Roko Baturina, aki mindhárom kupameccsen kezdőként lépett pályára és ezeken 6 gólt szerzett. A bajnokságban 13 meccsen lépett eddig pályára - többnyire csereként - és 3 találatnál jár. 

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek