hu en
2021. Február 20. 19:55  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Nyerni tudott a DVTK a MOL Aréna Sóstóban

Stopira fejesével mi vezettünk, de Grozav második félidei mesterhármasával fordított a miskolci együttes.

A tabella utolsó helyezettje ellen léptünk pályára az OTP Bank Liga 22. fordulójában. A DVTK a legutóbbi játéknapon vereséget szenvedett Újpesten, mi az MTK-tól kaptunk ki hazai pályán. Márton Gábor vezetőedző távozása után Szalai Tamás pályaedző készítette fel a csapatot a szombat délutáni mérkőzésre és a Kovács D. - Nego, Musliu, Stopira, Fiola, Hangya - Dárdai, Houri, Pinto - Zivzivadze, Petrjak tizenegynek szavazott bizalmat.

A vendégek Vanecek révén veszélyeztettek a 8. percben, egy jobb szélről érkező beadást lőtt kapura a piros-fehérek támadója, Kovács védett. Egy perccel később viszont már mi örülhettünk, Houri jól lőtt a tizenhatoson belülre egy szabadrúgást, Stopira pedig védhetetlenül fejelt a hálóba (1-0).  

A 15. percben Márkvárt oldalszabadrúgását követően Vanecek fejelt 7 méterről kapu fölé. A 22. percben Houri ugratta ki szép labdával Dárdait, azonban a vendégek kapusa jó ütemben jött ki a kapujából, fiatal támadónk nem tudta eltekerni a labdát a kapus mellett, szögletre pattant róla a labda. A 27. percben Kovács Dániel fél percen belül két hatalmas bravúrt is bemutatott! Előbb Vanecek bal alsóba tartó lövését hárította, majd egy szélről érkező beadást ütött ki a támadók elől. A 32. percben Marin lőtt éles szögből kapura két szép csel után, Kovács ezúttal lábbal védett. A félidő vége előtt Petrjak előbb remekül hozta helyzetbe Zivzivadzét, aki azonban nem tudta értékesíteni a ziccert, az oldalhálóba lőtt, majd 13 méterről, kapásból bombázott mellé. Egygólos Vidi-vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész elején Vanecek szabálytalankodott kapusunkkal az ötösön belül, a labda Márkvárt elé került, aki elől Fiola mentett nagyot, de közben a játékvezető jelezte a szabálytalanságot, szabadrúgás jöhetett kifelé. Az 58. percben Hangya jó beadását követően Zivzivadze hibázott közelről, hatalmas helyzet maradt ki.

A másik oldalon viszont sajnos nem: a percekkel korábban beállt Grozav fejelte Grgic beadását a kapuba (1-1). Egy perccel később lemásolták az egyenlítő góljukat a piros-fehérek: Grgic újra jól adott középre jobbról, Grozav pedig ezúttal sem hibázott (1-2).

Mentünk előre az egyenlítésért, de a vendégek jól védekeztek, alig tudtunk helyzetet kialakítani. Houri távolról kapu mellé lőtt a 75. percben, Szabó próbálkozását egy védő blokkolta a 88. minutumban, a kettő között a - másik oldalon - Ivanovszki a kapufát találta el az alapvonalról.

Az egyenlítés helyett a vendégek szereztek újabb találatot, amivel végleg eldöntötték a 3 pont sorsát: gyors kontra végén Grozav vette be a kapunkat a 89. percben.

Győzött tehát a Diósgyőr a MOL Aréna Sóstóban. Legközelebb szerdán lépünk pályára, az FTC vendégei leszünk a MOL Magyar Kupában.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek