hu en
2021. Február 09. 13:10  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Samy Bourard a Vidiben folytatja

A belga utánpótlás-válogatott középpályás a holland ADO Den Haag együttesétől igazolt klubunkhoz. 

Samy Bourard 1996. március 29-én született Liège-ben. A labdarúgás alapjait az RFC Liège-ben sajátította el, majd 2012-ben az Anderlecht utánpótlásába került, így többször is élőben láthatta játszani az akkor még az Anderlechtet erősítő Juhász Rolandot. A belga élvonalban 2017-ben, a Sint-Truiden játékosaként mutatkozott be. 2018-tól játszik Hollandiában, elsőként az FC Eindhoven együttesénél szerepelt, tavaly nyáron pedig Horváth Gábor korábbi holland csapatához, az ADO Den Haag-hoz igazolt. Egyik legjobb meccsét tavaly decemberben a holland bajnok - és jelenleg is listavezető - AFC Ajax ellen játszotta, melyen ugyan 4-2-re kikapott az ADO Den Haag, azonban Bourard szerezte csapata egyik gólját, emellett pedig kiosztott egy gólpasszt is.


(Bourard gólpassza 5:15-től, gólja pedig 7:40-től látható)

Az FC Eindhoven színeiben 63 mérkőzésen 17 gólt szerzett, míg az ADO Den Haag játékosaként 19 meccsen 3-szor volt eredményes. Korábban a belga U17-es és U18-as válogatottban is pályára lépett a 25. születésnapját a jövő hónapban ünneplő középpályás. 

"Örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok a MOL Fehérvár FC csapatához. Sokat beszélgettem Kovács Zoltán sportigazgatóval, eddigi tapasztalataim alapján a klubnál mindeki nagyon kedves és nyitott. Nagyon várom, hogy részt vehessek az első edzésen, szeretnék mihamarabb pályára lépni tétmérkőzésen is, célom, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak, és minél több győzelem részese lehessek" - mondta el honlapunknak Samy Bourard.

"Samy Bourard személyében egy olyan Anderlecht-nevelésű, belga utánpótlás-válogatott játékos csatlakozott hozzánk, aki technikailag nagyon képzett, kapura is veszélyes, a középpályán pedig több pozícióban is bevethető" - fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató.

Samy Bourardnak - aki 8-as számmal játszik majd - sok sikert kívánunk a Vidiben!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek