hu en
2021. Január 23. 21:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Történelmi győzelem Újpesten

Korábban még soha nem szereztünk 5 gólt a Megyeri úton NB I-es bajnokin.

OTP Bank Liga, 2020-2021, Tavaszi szezon, 17. fordulóMeccs center 
0-5
(0-2)

Újpest FC:
Banai -- Ristevski, Simon (Stieber 61), Tallo, Koutroumpis, Antonov, Mitrovic, Onovo, Pauljevic, Szakály (Bjelos 61), Perosevic (Beridze 61)
Funsho 7, Funsho 20, Zivzivadze 55, Petrjak 60, Nikolics 81
MOL Fehérvár FC:
Rockov -- Hangya Szilveszter (Petrjak 58), Fiola, Stopira, Rus, Bolla -- Pinto (Dárdai 66), Houri (Kovács 78), Alef -- Zivzivadze (Nikolics 66), Funsho (Géresi 78)
2021.01.23. BudapestSzusza Ferenc Stadion6 fok, esősJátékvezetők: Káprály MihályGarai PéterBornemissza NorbertHuszár BalázsAndó-Szabó SándorErdős József

Csapatunk szombat este az Újpest FC otthonában játszotta a 2021-es esztendő első tétmeccsét. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya - Alef, Houri, Pinto - Funsho, Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat.

A mérkőzés 7. percében láthattuk az első helyzetet, melyet Funsho gólra is váltott: Zivzivadze szöktette remek labdával nigériai támadónkat, aki lefutotta az őt őrző mindkét védőt, majd a kifutó Banai mellett okosan helyezett 14 méterről a kapuba (0-1).

Két perccel később Tallo került hatalmas helyzetbe, az ötösünk sarkáról lövés helyett a passzt választotta, Perosevicet próbálta játékba hozni, ő azonban kapu mellé lőtt, majd újabb két perc elteltével Pauljevic lőtt éles szögből, 10 méterről kapu fölé. 

A 20. percben Houri gyönyörű cselekkel tört előre, majd szenzációs labdával ugratta ki Zivzivadzet, aki egy csel után kapura lőtt, a labda Banairól Funsho elé pattant, ő pedig másodszorra közelről a kapuba vágta azt (0-2). (Funsho 2019. március 9-én még a Haladás játékosaként ugyancsak két gólt szerzett az Újpest FC ellen, akkor a szombathelyiek 0-2-ről álltak fel és végül 3-2-re nyertek. Legutóbb pedig decemberben a Kisvárda ellen duplázott nigériai támadónk az NB I-ben, akinek a nevéhez egyébként az idei év első Vidi-gólja is fűződik.)

A 22. minutumban Pauljevic beadását Tallo fejelte 8 méterről kapu fölé. Öt perccel később Rus vette célba 24 méterről, szabadrúgásból a hazai kaput, a jobb felsőt nem sokkal kerülte el a labda. A félidő végén Zivzivadze szép cselekkel játszotta tisztára magát, 15 méterről azonban centikkel ugyan, de kapu mellé lőtt támadónk. 

A második félidő Perosevic távoli bombájával kezdődött, Rockov magabiztosan védte a középre tartó löketet. Az 55. percben tovább növeltük előnyünket, parádés játékot követően Funsho adott szép labdát Zivzivadzenek, aki kapásból kapura lőtt 10 méterről, Banai az első kísérletet még védte, de támadónk a kipattanót már a kapuba juttatta (0-3).

A 60. minutumban a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Petrjak is bevette a lila-fehérek kapuját. Mitrovictól szereztünk labdát a félpályánál, Zivzivadze egyből passzolt a hosszún egyedül meglóduló Petrjak elé, aki tolt egyet a labdán, majd 15 méterről a kapuba lőtt (0-4).

A találkozó 66. percében debütált az NB I-ben Dárdai Palkó, valamint pályára lépett Nikolics is, aki 5 és fél év után játszott ismét a 17-es számú Vidi-mezben. Ez a mez pedig szerencsét hozott támadónknak, hiszen a 81. percben Petrjak passzát követően 12 méterről talált az Újpest kapujába (0-5). Ez a gól volt Niko 99. NB I-es találata Vidi-mezben!

A meccs legvégén Dárdai bombázott fölé 16 méterről, több találat azonban már nem esett. 5-0-ra győztünk az Újpest otthonában, korábban még soha nem lőttünk ennyi gólt a Megyeri úton, történelmi sikerrel kezdtük tehát a tavaszt. Legközelebb szerdán lépünk pályra, Kisvárdán pótoljuk az 5. fordulóban elmaradt meccsünket.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek