hu en
2020. Október 18. 19:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszottunk a Budapest Honvéd otthonában

Az első félidő végén a hazai csapat szerzett vezetést, a második játékrészben 3 perc alatt fordítottunk, de a Honvéd végül egyenlített. 

OTP Bank Liga, 2020-2021, Őszi szezon, 7. fordulóMeccs center 
2-2
(1-0)
Balogh 46, Traoré 74
Budapest Honvéd FC:
Tujvel -- Mezghrani, Gazdag (Traoré 65), Batik, Hidi, Zsótér (Ugrai 70), Balogh (Baráth 79), Tamás, Kamber, Lovric, Szendrei
Nego 64, Petrjak 67
MOL Fehérvár FC:
Rockov -- Fiola (Hangya Szilveszter 83), Stopira, Musliu, Bolla -- Nego, Nikolov -- Evandro (Petrjak 56), Houri, Funsho (Alef 83) -- Zivzivadze (Nikolics 56)
2020.10.18. BudapestÚj Hidegkuti Nándor StadionFelhős, 10 Celsius-fok2378 nézőJátékvezetők: Karakó FerencMárkus TamásHorváth RóbertMedovarszki JánosBogár GergőNémeth Ádám

A kéthetes válogatott szünetet követően csapatunk a Budapest Honvéd vendégeként lépett pályára az OTP Bank Liga NB I 7. fordulójában. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nikolov, Nego - Funsho, Houri, Evandro - Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat. Szinte teljesen megtelt az Új Hidegkuti Nándor Stadion vendégszektora, több mint 200 fehérvári drukker kísérte el a Vidit vasárnap este a fővárosba.

Jól kezdtük a meccset, bő tíz perc játék után alakítottuk ki az első helyzetünket, Funsho passza után Zivzivadze került ziccerbe, kicsit hosszan tolta meg csatárunk a labdát, így a lövésébe belevetődött Tujvel. Két perccel később Batik hibázott a Honvéd 16-osa előtt, Zivzivadze került helyzetbe, Tujvel hatalmasat védett! Fél perccel később ismét nagyon közel jártunk a gólszerzéshez, Houri szöglete után Stopira fejelte le a labdát, Musliu pedig hatalmas helyzetben, 5 méterről fölé lőtt - öt perc alatt három gólt szerezhettünk volna!

A folytatásban is mi irányítottuk a játékot, az első hazai kapu felé tartó lövésre a 30. percig kellett várni, ekkor Szendrei 24 méterről lőtt jócskán kapu fölé. Öt perccel a szünet előtt Bolla adott nagyszerű labdát Negónak, aki kicsit rosszul vette át a 16-osnál, így Kamber oda tudott lépni. Ahogy az lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, az első félidő ráadásában ugyanis megszerezte a vezetést a Budapest Honvéd: Gazdag lőtt hatalmas kapufát 20 méterről, szabadrúgásból, a kipattanót Balogh kotorta közelről a kapunkba (1-0).

A második játékrész Nego távoli lövésével kezdődött, melyet a hazai védők blokkolni tudtak. Öt perccel később Bolla tekert 16 méterről kapu fölé. A 64. percben egy nagyszerű támadás végén sikerült egyenlítenünk: Nikolov adott remek passzt a csereként nem sokkal korábban pályára lépő Petrjaknak, aki szépen tette középre a labdát a jó ütemben érkező Negónak, ő pedig 5 méterről a léc alá lőtt (1-1). Három perccel később pedig már nálunk volt az előny, Petrjak 18 méterről óriási gólt lőtt (1-2). 

A 69. percben lezárhattuk volna a mérkőzést, Funsho vezette egyedül Tujvelre a labdát, középen teljesen üresen várta Nikolics a beadást, helyette Funsho a lövést választotta, Tujvel védett. A kihagyott helyzetet pedig ismét góllal büntette a Honvéd, Tamás ívelt fel egy szabadrúgást a 74. percben, Traoré magasabbra ugrott, mint a kapuból messze kifutó Rockov és a fejéről a kapunkba pattant a labda (2-2). 

A 78. percben Houri tekert a jobb felső mellé egy szabadrúgást 21 méterről, veszélyes volt! A 85. percben Alef távolról vette célba a hazai kaput, Tujvel magabiztosan védett. Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, 1 ponttal tértünk haza a fővárosból.

Csapatunk legközelebb, október 25-én Mezőkövesdre látogat. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek