hu en
2023. Augusztus 01. 15:10  -  fehervarfc.hu   -   Fotó: fehervarfc.hu
Mamoudou Karamoko kölcsönben a Vidit erősíti a 2023/2024-es szezonban!

A 24 esztendős francia támadó az FC Kobenhavn csapatától érkezik.

A két klub keddi megállapodása értelmében a 2023/2024-es szezonban kölcsönben csapatunkat erősíti majd Mamoudou Karamoko!

A jó felépítésű francia támadó 1999. június 8-án született Párizsban, fiatalon a Paris FC és a Strasbourg labdarúgója volt, a 2019/2020-as szezonban a Wolfsburgban játszott, ahol bemutatkozhatott a Bundesligában is, a tartalék-csapatban pedig 20 mérkőzésen 12 gólt szerzett. Ezt követően az osztrák LASK Linz játékosa lett, ahol 27 mérkőzésen 9 gólt szerzett, az elmúlt másfél évben pedig a dán FC Kobenhavn kötelékéhez tartozott, így kétszeres dán bajnoknak és egyszeres dán kupagyőztesnek mondhatja magát, egy félidő erejéig pedig a Bajnokok Ligájában is pályára lépett a Manchester City otthonában.

"Nagyon tetszik a Vidi stadionja, és bízom benne, hogy ebben a remek atmoszférában minél többet pályán lehetek majd. Az előző klubomnál nem kaptam annyi lehetőséget, mint szerettem volna, majd a Vidi megkereste az ügynökömet, és egy ambiciózus projektet vázoltak fel. A csapat két másik francia játékosát, Lyes Hourit és Franck Bambockot korábban nem ismertem, de az érkezésem előtt beszéltem velük, és elmondták, hogy nagyon jól érzik magukat, minden professzionálisan működik a klubnál, ezek szintén meggyőzőek voltak számomra. Izgatottam várom a szerdai napot, ugyanis ekkor lesz az első közös edzésem a csapattal. Mindig a maximumra törekszem a pályán, így abban bízok, hogy sikeres idény vár ránk" - nyilatkozta honlapunknak új igazolásunk, Mamoudou Karamoko.

“Láttuk korábban, hogy a francia támadó a magyarhoz hasonló osztrák bajnokságban hogyan teljesített és mennyi gólt szerzett, és bár az elmúlt időszakban nem kapott sok lehetőséget Dániában, tudjuk, hogy egy jó felépítésű, gyors csatárral erősödött a keretünk. Mamoudou nagy ambíciókkal érkezett, szeretné magát újra felépíteni és bizonyítani szeretné azt, hogy jó játékos. A felkészülést végigcsinálta a Kobenhavn együttesénél, minden fizikai teszten remekül teljesített, így rögtön csatlakozni tud a kerethez” - mondta új igazolásunkról sportigazgatónk, Juhász Roland.

Mamoudou Karamokót a 70-es számú Vidi-mezben láthatják majd szurkolóink.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek