hu en
2023. Augusztus 16. 11:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: fehervarfc.hu
A Puskás Akadémia otthonában lépünk pályára péntek délután

Pénteken 18:00-kor a 26. PAFC - Vidi következik az NB I-ben.

Pénteken 18:00-kor 26. alkalommal mérkőzünk meg az élvonalban vármegyei riválisunkkal. Az eddigi 25 találkozóból 10-et megnyertünk, 9 döntetlen mellett 6 vereséget szenvedtünk el. A gólkülönbség 36-24 a javunkra, ez meccsenkénti 2,4-es gólátlagot jelent.

A PAFC vezetőedzője, Hornyák Zsolt az egész NB I-es mezőnyt figyelembe véve a legrégebb óta regnáló vezetőedző ugyanannál a csapatnál. Eddig 13 tétmérkőzést játszottunk a Hornyák Zsolt vezette PAFC ellen, az elsőt még négy éve, 2019. augusztus 11-én - akkor Felcsúton 2-0-ra nyertünk, csapatunk góljait Huszti Szabolcs és Futács Márkó szerezték, a Vidi vezetőedzője pedig Marko Nikolics volt.

Hornyák Zsoltnak egyébként pozitív a mutatója a Vidi ellen, a már említett 13 tétmeccsből 5 győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség a mérlege. 

A PAFC jól kezdte a szezont, 1-0-ra nyert az újonc DVTK otthonában, majd hazai pályán 3-3-as döntetlent játszott az Újpesttel, legutóbb pedig az FTC-t győzte le 2-1-re a fővárosban, így három forduló után 7 ponttal a tabella élén áll a felcsúti együttes. 

Az elmúlt időszakban két játékost is igazoltunk Felcsútról, előbb Spandler Csaba, majd pedig Tóth Balázs érkezett a Vidibe, utóbbi kölcsönbe. A PAFC csapatkapitánya, Szolnoki Roland pedig tagja volt korábban mindhárom bajnokcsapatunk keretének, a tapasztalt hátvéd 2018 nyara óta erősíti a kék-sárgákat.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIÁNÁL
Érkezők: Quentin Maceiras (svájci-spanyol, BSC Young Boys – Svájc)
Kölcsönből visszatérők: Auerbach Martin (Csákvár), Farkas Bendegúz (Nyíregyháza Spartacus), Kirilo Janyickij (ukrán, Csákvár), Jevhenyij Kicsun (ukrán-magyar, Gyirmót FC Győr), Kiss Norbert (Tiszakécskei FC), Major Marcell (Nyíregyháza Spartacus), Ominger Gergő (Csákvár), Tamás Nándor (magyar-román, Csákvár)
Távozók: Alaxai Áron (csákvári kölcsön után Nyíregyháza Spartacus), Alexandru Baluta (román, FCSB – Románia, szabadon igazolhatóként), Kiss Tamás (Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Yoëll van Nieff (holland, Mumbai City – India, szabadon igazolhatóként), Spandler Csaba (Fehérvár FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Bakti Balázs (budafoki kölcsön után Vasas FC), Kocsis Dominik (Tiszakécske), Körmendi Kevin (csákvári kölcsön után Kisvárda), Mim Gergely (ismét Zalaegerszegi TE FC), Artem Nahirnij (ukrán-magyar, gyirmóti kölcsön után Mezőkövesd), Radics Márton (diósgyőri kölcsön után Szeged-Csanád GA), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Sahab Zahedi (iráni, Zorja Luhanszk – Ukrajna, onnan Perszepolisz FC – Irán, kölcsönbe)
Forrás: NSO

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek