hu en
2023. Augusztus 13. 17:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: fehervarfc.hu
Vidi II - A listavezető Szentlőrinc három ponttal távozott Székesfehérvárról

Fiatal második csapatunk mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a Szentlőrincnek, de elől és hátul is sokat hibáztunk.

NB III Dél-Nyugati csoport, 2023-2024, Őszi szezon, 3. fordulóMeccs center 
0-3
(0-2)

Fehérvár FC II:
Gergely -- Kiss M, Husvéth, Horváth, Rétfalvi Zsombor (Kiss Ádám 16) -- Kovács (Bertók 77), Molnár (Kecskés Máté 46) -- Balogh (Balla 77), Ambach Arnold, Berki -- Cserkuti-Németh (Csepregi 63)
Szabó 7, Rétyi 34, Medgyesi 86
Szentlőrinci SE:
Héninger -- Németh, Tamás, Keresztes, Havas, Kiss (Múcska 74), Rétyi (Major 84), Szabó (Kiss-Szemán 55), Miklós, Kesztyűs (Medgyesi 46), Ulrich (Kiss 84)
2023.08.13. SzékesfehérvárSóstói StadionJátékvezetők: Takács ÁkosSinkovicz DánielSzalai Dávid

Vasárnap délelőtt a listavezető Szentlőrinc látogatott Székesfehérvárra. Imrik László vezetőedző Gergely Roland mellett Kovács Bence és Berki Marcell játékára számíthatott az NB I-es keretből és az alábbi kezdőt küldte a pályára: Gergely - Rétfalvi, Horváth, Husvéth, Kiss M. - Molnár, Kovács - Berki, Ambach, Balogh - Cserkuti-Németh

A vendégek kezdték jobban a találkozót, Szabó már a 2. percben ziccerbe került, Gergely ekkor azonban még védeni tudott. Öt perccel később Szabó ismételhetett és ezúttal már nem hibázott a vendégek támadója, elegáns mozdulattal emelte a labdát a kifutó kapusunk fölött a kapuba (0-1). 

A 16. percben Rétyi 13 méteres lövését védte bravúrral kapusunk, majd egy perccel később nagyon közel jártunk az egyenlítéshez: Cserkuti-Németh Olivér kapott remek labdát, amelyet egyedül vezethetett kapura, 14 méteres lövése azonban elakadt a kivetődő kapusban. A 33. percben Kiss Ádám szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Rétyi váltotta gólra (0-2). A szünetig Ambach és Balogh szabadrúgásból próbálta bevenni a szentlőrinciek kapuját, de fiatal középpályásaink nem jártak sikerrel.

A második félidőben valamivel többet birtokoltuk a labdát, de fölényünk meddőnek bizonyult, komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítanunk. Ellenfelünk viszont a 86. percben kihasználta az újabb védelmi megingásunkat, a saját térfelünkön eladott labdával Medgyesi iramodott meg és góllal fejezte be az akciót (0-3).

A Vidi II legközelebb jövő héten szombaton Bonyhádon lép pályára az NB III-as bajnokság 4. fordulójában. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek