hu en
2023. Július 22. 13:50  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: fehervarfc.hu
2-1-es vereség a PMFC elleni felkészülési mérkőzésen

A szombati edzőmeccsen többnyire fiatal játékosaink kaptak lehetőséget, Pető szép góljára két találattal válaszoltak a pécsiek. 

Barátságos, 2023-2024, Nyári felkészülési mérkőzések, Nyári felkészülésMeccs center 
1-2
(1-1)
Pető Milán 16
Fehérvár FC:
Rockov -- Nádudvari (Kiss M 51), Serafimov (Kiss Ádám 63), Husvéth, Bese -- Franck Bambock (Rétfalvi Zsombor 82), Kovács -- Pető Milán, Ambach Arnold, Berki (Csepregi 82) -- Balogh (Deybi Flores 46)
Tóth-Gábor 20, Vas 90
PMFC:
Helesfay -- Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majnovics (Vas 80), Krausz, Szeles, Gera, Harsányi, Bukovics, Tóth-Gábor
2023.07.22. SzékesfehérvárSóstói Stadion25 fok, napsütésJátékvezetők: Vad II István

Szombat délelőtt 11-kor lejátszotta csapatunk az utolsó nyári felkészülési mérkőzését, ellenfelünk az NB II-es PMFC volt. Vezetőedzőnk a Rockov - Bese, Husvéth, Serafimov, Nádudvari - Kovács, Bambock - Berki, Ambach, Pető - Balogh tizenegyet küldte a pályára. 

Az első percek eseménytelenül teltek, a 12. percben Nádudvari Bence távoli bombája volt az első lehetőség, amit feljegyezhettünk. Négy perccel később azonban már gólnak örülhettünk, a Vidi II fiatal támadója, Balogh Máté - aki a Vidi II eddigi öt nyári edzőmeccsén hét gólt szerzett - adott remek labdát Pető Milánnak, aki 14 méterről nagyon szépen emelt a kifutó pécsi kapus fölött a kapuba (1-0). 

Nem tartott sokáig az előnyünk, a 20. percben ugyanis egy szélről érkező beadást követően kissé szerencsés körülmények között Tóth-Gábor Kristóf elé került a labda, aki másfél méterről nem hibázott (1-1). A 34. percben Bukovics 15 méteres lövését védte szépen Rockov, a kipattanót Krausz tette vissza kapura, de kapusunk ezt is védte. A félidő vége előtt egy perccel - Bambock szabálytalansága után - Gera végezhetett el 20 méterről egy szabadrúgást, a PMFC játékosa azonban nem talált kaput, majd még ugyanebben a percben Tóth-Gábor közeli fejesét védte Rockov.

A második félidő elején Bukovics 12 méteres lapos lövését ártalmatlanította Rockov. Az 56. percben Kovács 16 méteres lövését becsúszva szögletre mentették a pécsi védők, majd ezt követően ismét Rockovnak akadt dolga, Majnovics kínálta meg egy távoli bombával kapusunkat.

Az utolsó negyedórában több sárga lapot is ki kellett osztania Vad II sporttársnak, a 90. percben pedig Rockov mérte el a labda ívét és ütközött Hadaró Valentinnel, aki az esetnél térdsérülést szenvedett, neki ezúton is jobbulást kívánunk! A labda pedig Vas Bence elé került, aki fél méterről a kapuba lőtt, beállítva ezzel az 1-2-es végeredményt. 

Csapatunk jövő héten szombaton este az Újpest FC otthonában lép pályára az OTP Bank Liga NB I 2023/2024-es szezonjának nyitófordulójában. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek