hu en
2023. Június 25. 09:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Távozik a Viditől Kenyeres Imre

Utánpótlás-sportigazgatónk közel 8 év után távozik a Viditől.

Kenyeres Imre 2015 októberében érkezett klubunkhoz, az elmúlt 8 esztendőben utánpótlás sportigazgatóként ő felügyelte klubunk utánpótlását. Egy hónappal azután, hogy munkába állt a Vidinél, útjára indult az országban akkor egyedülállónak számító mentorprogram, melynek lényege az volt, hogy az első csapat játékosai kaptak egy-egy utánpótlás csapatot, és egész szezonban tartották velük a kapcsolatot, részt vettek a gyerekek életében. 

2016-tól kezdve egyre több nemzetközi mérkőzésen vettek részt a fehérvári fiatalok, amely a klub utánpótlás-képzésének egyik fontos alapköve lett. Hosszú évek után a 2016/2017-es szezonban érte el klubunk utánpótlása az egyik legnagyobb sikerét, az U17-es csapatunk Kuttor Attila és ifj. Horváth Gábor vezetésével megnyerte a másodosztályú bajnokságot.

2021 őszén elindult a Vidi TOP TALENT utánpótlás-programja. "A program elsődleges célja az, hogy az utánpótlásunkban szereplő legjobb játékosok a tehetségüknek megfelelő életutat járják be, emellett szoros klubkötődés alakuljon ki bennük a Vidi iránt" - nyilatkozta két éve Kenyeres Imre. 

A 2021-2022-es szezontól kezdve két fehérvári iskolával, a Tóvárosi Általános Iskolával és a Vasvári Pál Általános Iskolával kezdett partneri együttműködést klubunk. A kapcsolat lényege, hogy az óvodákból, a környékbeli egyesületektől és tornákról kiválasztott gyerekek később a két intézmény valamelyikében kezdjék meg (vagy folytassák) tanulmányaikat. Ezek az iskolák lehetővé teszik, hogy a nálunk futballozó gyermekek a dupla testnevelés órák keretein belül Sóstón gyakorolhassanak, a szimpla testnevelés órák alkalmával pedig az iskolában foglalkozzanak velük edzőink.

2022-ben a Vidi női felnőtt csapata - melynek szakmai felügyelete szintén Kenyeres Imre alá tartozott - megnyerte az NB II-es bajnokságot és története során először feljutott az élvonalba, ahol aztán a 2022/2023-as szezonban csont nélkül sikerült kiharcolnia az elsődleges célt, a bennmaradást. 

A 2022/23-as szezonban az U15-ös Alap csoport bajnoka a Vidi lett, míg az U17-es kiemelt bajnokság második helyén szintén klubunk korosztályos együttese végzett.

Ugyancsak beszédes adat, hogy amikor Kenyeres Imre átvette a Vidi utánpótlásának vezetését, nem volt egyetlen utánpótlás-válogatott labdarúgónk sem, míg a legutóbbi szezonban a fiúk részére összesen 20 játékosnak, a lányok részére pedig 10 labdarúgnak érkezett valamelyik korosztály szövetségi edzőjétől meghívó a nemzeti csapatokba. 

Kenyeres Imrének köszönjük a klubért végzett munkáját, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek