hu en
2023. Május 19. 09:40  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A MOL Magyar Kupa-győztes ZTE FC lesz a szombati vendégünk

90. alkalommal mérkőzünk meg a ZTE-vel az élvonalban.

Szombaton 14:10-kor rendkívül fontos bajnoki mérkőzést játszik csapatunk a újdonsült MOL Magyar Kupa-győztes ZTE FC ellen a MOL Aréna Sóstóban. Ez lesz a két csapat 90. egymás elleni NB I-es bajnokija. Az eddigi 89 találkozóból 40-et megnyertünk, 25 döntetlen mellett 24 alkalommal vereséget szenvedtünk. A gólkülönbség 147-101 a javunkra.

A pályaválasztásunk mellett a ZTE mindössze ötször tudott nyerni - utoljára 14 évvel ezelőtt. 11 alkalommal döntetlen született, 27-szer pedig győztesen hagytuk el a pályát. 

A ZTE FC Ricardo Moniz vezetőedző irányításával kezdte el a 2022/2023-as szezont, a sportigazgatói feladatokat pedig Dragóner Attila látta el. A MOL Magyar Kupában jól szerepelt a ZTE, egészen a döntőig menetelt Ricardo Moniz irányításával, mivel azonban a bajnokságban már nem jöttek az eredmények, ezért április második felében menesztették a vezetőedzőt és a sportigazgatót is. Előbbi helyére Boér Gábor tért vissza, míg sportigazgatónak azt a Sallói Istvánt nevezték ki, aki 2021 nyarától 2022 őszéig a Vidi sportigazgatójaként dolgozott.

Boér Gábor érkezésével szárnyalni kezdett a zalai együttes, amely a Budafoki MTE ellen megnyerte a MOL Magyar Kupát, a bajnokságban pedig 2-1-re nyert Mezőkövesden és ugyancsak 2-1-re legyőzte hazai pályán a PAFC-ot, míg a legutóbbi fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a Vasas otthonában, amelynek köszönhetően a Vasas elbúcsúzott az élvonaltól. 

Ősszel hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottunk a ZTE-vel, míg idén februárban 2-1-es vereséget szenvedtünk Zalaegerszegen. 

A ZTE FC legeredményesebb játékosa a 11 gólnál járó Ikoba.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek