hu en
2023. Május 14. 19:56  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vereség a Puskás Akadémia FC ellen

2-1-re nyertek a hazaiak a Pancho Arénában.

Csapatunk az OTP Bank Liga 31. fordulójában a Puskás Akadémia vendégeként lépett pályára, Bartosz Grzelak vezetőedző a Kovács D. - Nego, Larsen, Stopira, Heister - Flores, Pokorny - Kastrati, Kodro, Houri - Dárdai kezdő tizenegyet küldte pályára. Sérülése után újra a cserepadon kapott helyen Schön Szabolcs, Fiola, Bese és Hangya azonban továbbra sem állhat a szakmai stáb rendelkezésére.

A 3. percben miénk volt az első lehetőség, Dárdai 22 méteres emelését Markek ütötte fölé a léc alól. A másik oldalon a 8. percben Komáromi lövése kerülte el kapunk jobb oldalát. Houri távoli lövése szállt mellé, majd a 20. percben Komáromi 7 méteres lövését Kovács Dániel nagy bravúrral ütötte fölé. Két minutummal később Pokorny fejese a felső lécről pattant ki, majd Dárdai lőtt kapufát a kipattanóból, utóbbi már lesről született.

A 36. percben Kastrati passza után Kodro került nagy helyzetbe, de 14 méterről a bal alsó mellé tekert. A félidő vége előtt még egy lehetséges büntetőt vizsgált a VAR egy véleményes kezezés miatt a Puskás Akadémia tizenhatosán belül, de nem ítéltek tizenegyest, így gólnélküli döntetlennel zárult a félidő.

A szünetben egyik csapat sem cserélt, az első helyzet pedig a hazaiaké volt, Gruber lövését Kovács védte bravúrral. Dárdai szabadrúgása után Pokorny fejelt fölé a 49. percben, majd az 52.-ben vezetést szerzett a PAFC. Egy jobb oldali beadást Kovács ütött ki, a kipattanóra azonban Gruber érkezett és közelről a hálóba lőtt (1-0). A 62. percben Kastrati 16 méteres lövése pattant szögletre, négy minutummal később Kodro lőtt fölé. A 72. percben egyenlítettünk! Kastrati adott be, Dárdai pedig érkezett és 7 méterről a kapuba fejelt (1-1).

Stronati szabadrúgás utáni fejesét Kovács védte bravúrral, majd a 79. percben a hazai csapatba csereként beállt Zahedi Larsen lekönyökléséért megkapta második sárga lapját, így emberelőnybe kerültünk a hajrára. A 83. percben Makarenko vállalkozott távolról lövésre, de nem talált kaput, a másik oldalon Slagveer beadását Komáromi viszont védhetetlenül fejelte a hálóba (2-1). A hosszabbításban VAR-vizsgálat után Larsen is a kiállítás sorsára jutott, a találkozót 2-1-re a Puskás Akadémia FC nyerte.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek