hu en
2023. Április 20. 16:00  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu, kecskemetite.hu
Katona vs Katona: így várja a szombati Vidi-KTE testvérpárharcot Bálint és Matyi

Szombaton először találkozhat öccsével ellenfélként a pályán csapatunk szélsője, Katona Mátyás.

Izgalmas testvérpárharcot hozhat csapatunk és a Kecskemét szombaton 15 órakor kezdődő mérkőzése. A mieinknél Katona Mátyás, míg az ellenfélnél a nála bő két és fél évvel fiatalabb, 2002-es születésű öccse, Katona Bálint léphet pályára.

- Eddig mindössze egyszer fordult elő, hogy egymás ellen játszottak az éppen aktuális csapataink, tavaly októberben a 2-1-es vendégsikert hozó Újpest-Kecskemét bajnokin, ahol Bálint gólt is szerzett. Én azonban két perccel korábban elhagytam a pályát, mielőtt ő beállt volna, így a mérkőzés alatt nem találkoztunk a pályán. Furcsa érzés volt, nem szívesen játszok a testvérem ellen, de a fociban ez is benne van. Sokat játszottunk gyerekként együtt, majd egy klubban is futballoztunk, de egy csapatban nem.

Szélsőnket arról is megkérdeztük, kérnek-e tanácsokat a csapattársai, hogy mire készüljenek a testvérével kapcsolatban.

- Nem egy emberre, hanem az egész Kecskemétre készülünk, így nem róla beszélgetünk a csapattársaimmal. Bálinttal egyébként sokat szoktunk beszélgetni, természetesen nem arról, hogy ők hogy készülnek vagy hogy fognak felállni ellenünk. Nagy a család, és a nagy részük itt lesz a meccsen is, úgyhogy még sok jegyet kell kérnem (nevet).

Matyival a szombati ellenfélről is beszélgettünk - testvére miatt az átlagosnál jobban is követi a Bács-Kiskun vármegyei alakulat szereplését.

- Régebb óta követem a Kecskemét meccseit, a tavalyi szezonban, az NB II-ben is kint voltam viszonylag sok meccsükön. Nagyon erős csapatuk van, leginkább otthon, de idegenben is jó eredményeket érnek el. Elöl remek képességű magyar játékosaik vannak, de azért találhatunk gyengeségeket is náluk, amiket ki kell használnunk. Nem szeretem az összehasonlításokat közöttünk, hogy ki a jobb, Bálint vagy én. Mindkettőnknek van még hova fejlődni, ez a célunk, ezért dolgozunk mindketten. 

A Kecskemétet a Ferencváros kölcsönjátékosaként már második éve erősítő Katona Bálint is elmondta, hogy várja a találkozást bátyjával.

– Minden héten beszélünk két-három alkalommal, de most szerintem ez elmarad, legalábbis én nem tervezem hívni. Különleges lesz mindkettőnk számára alighanem ez a meccs, de most még nem igazán érzem ezt át, szerintem majd a meccs után lesz vicces.

Az NB I idei szezonjában már hét gólnál járó játékos a közös emlékekről is beszélt.

– Mindig ő volt az, aki kicselezett annak idején, amitől én persze ideges lettem. Valamennyire ismerem már a játékát, nyilván jobban, mint a többiek. Hogyha oda is kerülünk egymással szembe, akkor én szeretnék jobban kijönni ebből. Legutóbb még Újpesten találkoztunk, akkor nyertünk és gólt is tudtam szerezni. Meglátjuk, hogy most hogyan alakul ez a meccs.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek