hu en
2023. Április 10. 10:07  -  molfehervarfc.hu   -   MLSZ   -   Fotó: MLSZ
Női U19: Szűcs Flóra kezdőként játszott Franciaország ellen

Végig a pályán volt a Vidi jobbhátvédje a hétvégi Eb-selejtezőn.

A portugáloktól elszenvedett szerdai vereség után szombaton egy még keményebb rivális várt Turtóczki Sándor együttesére: az első fordulóban a románokat 6-0-ra legyőző francia együttes ellen lépett pályára a magyar válogatott.

Ahogyan arra számítani lehetett, a franciák irányították a játékot, de a mieink taktikusan, fegyelmezetten védekeztek, nem adtak lehetőséget az ellenfélnek helyzetek kidolgozására. A mieink kontrajátékra rendezkedtek be, és igen veszélyes ellentámadásokat vezettek, többször is közel jártunk a gólszerzéshez. A franciák azonban mindkét félidőben kiharcoltak és értékesítettek egy-egy tizenegyest, ezzel 2-0-ra megnyerték a találkozót.

A magyar U19-es válogatott kedden a csoport harmadik helyéért lépnek pályára a románok ellen. A jobb gólkülönbségünk miatt számunkra már egy döntetlen is a harmadik hely megszerzését, ezzel az A divízióban való bennmaradást jelentené - írja az MLSZ honlapja a szombati mérkőzésről.

Franciaország-Magyarország 2-0 (1-0)
Magyarország: Pongrácz Ágnes - Szűcs Flóra, Kovács Aida, Savanya Csilla, Somogyi Diána (Nagy Lili, 81.) - Mayer Zsófia, Mészáros Cecília, Siber Glória - László Henrietta (Németh Adél, 64.), Sipőcz Virág (Sajti Krisztina, 46.), Kiss-Lantos Hanna (Molnár Adelina, 6., Tuza Petra, 64.)

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek