hu en
2023. Március 21. 13:35  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
CSR
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportolói látogatták meg csapatunkat Sóstón

A Down-szindrómás fiatalok stadiontúrán vettek részt, majd közösen fociztak első csapatunk játékosaival.

Klubunknál már hagyomány, hogy a Down-szindróma világnapján, március 21-én Down-szindrómás fiatalokat látunk vendégül Sóstón a Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel együttműködve. Kedd délelőtt a MOL Aréna Sóstóban stadiontúrával indult a program, látogatóink kipróbálhatták többek között a kispadokat, megtekinthették a vendégöltözőt és a sajtótájékoztató-termet, majd az edzőpályák felé vették az irányt. Itt első csapatunk edzésének második felébe néztek bele, nem sokkal később pedig a pályán csatlakoztak játékosainkhoz.

Vezetőedzőnk, Bartosz Grzelak közös csapatokra osztotta játékosainkat és a Down-szindrómás fiatalokat, majd a rögtönzött meccset követően büntetőrúgások, passzolgatás, cicázás és beszélgetés következett. A program zárásaként nem maradt el a közös csapatkép elkészítése sem.

A Down Syndrome International (DSI) nem véletlenül választotta március 21-ét a Down-szindróma világnapjának. A nap a 21. kromoszómát jelöli, az év harmadik hónapja pedig ennek a kromoszómának megháromszorozódását, vagyis azt a rendellenességet, ami a Down-szindróma kialakulásához vezet. Ezért lett a világnap az év harmadik hónapjának 21. napja. Az eredeti ötlet Stylianos E. Antonarakis genetikustól származik, majd az ART21 nevű svájci betegcsoport átvette a figyelemfelhívással kapcsolatos elképzelést. Az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek