hu en
2023. Március 01. 10:00  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Öt érdekesség, amit a Vasas elleni bajnoki előtt tudni érdemes

Felénk billen el a két csapat kiegyenlített örökmérlege, három korábbi Vidi-játékos szombati ellenfelünk keretében.

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában szombaton 20:15-től a Vasas FC-t fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban (szurkolói információkat itt olvashatsz). A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

A 96. első osztályú mérkőzés következik a Vidi és a Vasas között szombat este. Az örökmérleg kiegyenlített, de fehérvári fölényt mutat: 33 Vidi-győzelem, 32 döntetlen és 30 Vasas-siker. A gólarány 137:126 a mieink javára, ami meccsenként 2,8-as gólátlagot eredményez.

A Vasas élvonalbeli visszatérése óta egyszer mérkőztünk meg velük az NB I-ben, októberben idegenben 2-0-ra maradtunk alul, az angyalföldiek góljait Novothny Soma és Ihrig-Farkas Sebestyén szerezték.

2. A legnagyobb arányú győzelem

A legnagyobb arányú NB I-es győzemünket a Vasas ellen 1988. november 6-án, hazai pályán arattuk: a Kaszás Gábor vezetőedző irányította Vidi Máriási Zsolt és Németh Zoltán egy-egy, valamint Petres Tamás két góljával 4-0-ra ütötte ki a tizenharmadik kerületieket.

3. Gól első labdaérintésből

Egy ritkán látható momentum is kötődik a közelmúlt egyik Vasas elleni bajnokijához: Tamás Krisztiánt 2018-ban a Vasas elleni mérkőzésen a 90+1. percben csereként állította be Marko Nikolics vezetőedző. A balhátvéd a hátra lévő időben egyetlen egyszer ért labdához, de abból gól lett: Marko Scsepovics passzát szép kapáslövéssel juttatta a hálóba.

4. Ismerős arcok

Csapatunk játékosai közül Hangya Szilveszter játszott korábban a Vasas első csapatában, Csongvai Áron, Kovács Dániel és Katona Mátyás a XIII. kerületiek utánpótlásában futballozott, vezető videóelemzőnk, Késedi Gábor pedig tíz éven keresztül dolgozott edzőként a Vasas utánpótlás-csapatainál.

A Vasas első keretéből Pátkai Máté, Berecz Zsombor és Feczesin Róbert erősítette korábban első csapatunkat, Ódor Máté pedig 22-szer a Vidi II-ben lépett pályára. Hinora Kristóf a Vidiben csak fél évig szerepelt Vajda Gusztáv U12-es csapatában, de ugyanúgy a fehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola kispályás csapatát erősítette közben, mint Szabó Levente. A Vidi-nevelésű, 2022 nyara óta Vasas-játékos Géresi Krisztián jelenleg kölcsönben Szegeden futballozik, Pátkai Máté pedig súlyos sérülés miatt szombaton biztosan nem lép majd pályára.

5. A dátum: március 4.

Legutóbb 2017 tavaszán lépett pályára csapatunk a szombati bajnoki napján, akkor hazai pályán a Honvédot győztük le 3-0-ra Danko Lazovics duplájával és Marko Scsepovics egy góljával. 2001-ben a Tatabányát vertük 1-0-ra Földes Gábor találatával. 1973-ban a Vasas ellen is játszottunk egy bajnokit március 4-én, akkor az angyalföldiek 3-0-ra győztek.

A szombati mérkőzés napján született a Vidit 1995 és 1997 között erősítő kapus, Kujundzic Zoltán, valamint a csapatunkban 2003-ban játszó középpályás, Frantisek Kunzo.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek