hu en
2022. Október 15. 21:20  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Vereség Angyalföldön

Novothny Soma és Ihrig-Farkas Sebestyén gólja döntött, Nikola Serafimov kiállítása miatt emberhátrányban fejeztük be a mérkőzést.

OTP Bank Liga, 2022-2023, Őszi szezon, 11. fordulóMeccs center 
2-0
(1-0)
Novothny 36, Ihrig-Farkas 83
Vasas FC:
Jova -- Hidi (Hidi 87), Géresi (Radó 64), Holender (Vida 76), Berecz, Hinora (Ihrig-Farkas 64), Ódor, Otigba, Iyinbor, Silye, Novothny (Cipf 87)

MOL Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Hangya Szilveszter (Heister 85), Larsen, Serafimov, Bese (Funsho 69) -- Fiola, Makarenko (Bumba 69) -- Dárdai (Szendrei 85), Houri (Pokorny 85), Nego -- Kodro
2022.10.15. BudapestIllovszky Rudolf Stadion16 fok, felhősJátékvezetők: Berke BalázsVígh-Tarsonyi GergőSzalai BalázsKarakó Ferenc

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában csapatunk a Vasas FC otthonában lépett pályára szombat este az Illovszky Rudolf Stadionban. Michael Boris Angyalföldön a Kovács D. - Bese, Serafimov, Larsen, Hangya - Makarenko, Fiola - Nego, Houri, Dárdai - Kodro tizenegynek szavazott bizalmat kezdőként, a hazaiaknál ott volt az első perctől kezdve a pályán a Vidi 2018-as bajnoka, Géresi Krisztián, a 2019-ben kupagyőztes Berecz Zsombor és a Vidi-nevelés Ódor Máté is.

Az első lövés a 9. percben éppen Géresi nevéhez fűzödött, de volt játékosunk 17 méterről nem talált kaput, majd a 13 percben Hangya remek baloldali beadását Nego fejelte kapura, de Jova a helyén volt. Három perccel később a bajnokságot nagyon jó formában kezdő Holender közeli lövésére ért le bravúrral Kovács, rögtön az ellentámadásnál kollégája, Jova is bizonyított, aki Ódor szerencsétlen közbeavatkozása után mentette meg csapatát az öngóltól. A 24. percben Nego ezúttal Bese beadása után került helyzetbe, de lövése elkerülte a kaput, majd a 27. percben Dárdai lövését blokkolták az angyalföldiek, Houri pedig távolról kapu fölé bombázott.

Fél órája tartott a mérkőzés, amikor Hangya és Dárdai beadásai is Kodrót keresték, szélsőnk beadása néhány centivel suhant el támadónk előtt, balhátvédünk labdáját pedig nem tudta jól megfejelni a bosnyák válogatott csatár. A 36. percben viszont a mezőnyfölényünk ellenére Holender pontos passza után egy gyors kontra végén megszerezte a vezetést a középen teljesen üresen érkező Novothny Soma (1-0). A 44. percben megint a saját kapuját veszélyeztette a Vasas - Bese éles beadása Iyinborról pattant szögletre. A sarokrúgás után ismét Holender lódult meg egy kontrából, Fiola nagyot mentett. Berke Balázs egy perc hosszabbítás után fújta le az első játékrészt.

A szünetben nem cserélt egyik vezetőedző sem. A második félidő első igazán nagy lehetőségére 13 percet kellett várni, ekkor Kodro remek lekészítése után Dárdai lőtte bele Jovába a labdát. Nem sokkal később Dárdai fejese szállt el a kapu felett. A 66. percben Dárdai Nego centerezése után lőtt volna kapura, de Otigba lábán lelassult a labda, könnyedén védett így Jova. Két perccel később kettőt változtatott Michael Boris: Bumba és Funsho lépett pályára Makarenko és Bese Barnabás helyett. A 70. percben Serafimov buktatta a felezővonalnál meginduló Novothny-t, megkapta második sárga lapját, ezzel együtt pedig természetesen a pirosat is.

A 73. percben Nego buktatta Radót, sárga lapot kapott érte, a kapunktól 18 méterre megítélt szabadrúgást Holender pedig fölé tekerte. Három minutummal később az egyik hazai csere, Ihrig-Farkas tesztelte Kovácsot, majd egy perc múlván egy szöglet után ugyanő fejelt közelről kapu fölé. A 83. percben azonban már nem hibázott az angyalföldi támadó, Radó a saját térfeléről indult meg, majd elképesztően önzetlenül passzolt Ihrig-Sebestyénhez, akinek nem volt különösebben nehéz dolga, hiszen a teljesen üres kapuba kellett csak begurítania a labdát (2-0). A gól után Hangyát, Hourit és Dárdait váltotta Heister, Pokorny és Szendrei Ákos, aki most debütált bajnokin a Vidiben. Az utolsó öt perc csendesen telt, kétgólos vereséget szenvedtünk a Fáy utcában. Legközelebb szerdán, a MOL Aréna Sóstóban lépünk pályára, a MOL Magyar Kupában 20:00 órakor a Puskás Akadémia FC-t fogadjuk.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek