hu en
2022. September 10. 21:50  -  molfehervarfc.hu   -   Photo: molfehervarfc.hu
Kodro duplával győztük le a Mezőkövesdet!

Kenan Kodro két gólt fejelt, küzdelmes mérkőzésen tartottuk a MOL Aréna Sóstóban a három pontot.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC érkezett a MOL Aréna Sóstóba szombat este. A sárga-kékeknél a hétfőn menesztették Supka Attilát, megbízott vezetőedzőként a korábbi válogatott hátvéd, Híres Gábor meccselt. Michael Boris ezen a héten pedig a Kovács D. - Serafimov, Larsen, Stopira - Nego, Pokorny, Pinto, Hangya - Kastrati, Dárdai - Kodro kezdőcsapatot küldte fel a pályára.

Az első lövés a kövesdi Besirovic nevéhez fűzödött, majd Kastrati betalált a 10. percben, de les miatt nem adták meg a találatot. A 25. percben azonban már érvényes gólt szereztünk, miután koszovói válogatott szélsőnk remekül húzott el a jobb oldalon, beadását pedig Kodro fejelte védhetetlenül a hálóba (1-0). A gól után kilenc perccel Karnitski fejesével igyekeztek válaszolni a vendégek, de Kovácsnak nem kellett védenie, a kapu felett szállt el a labda. A szünet előtt még Nagy Gergő próbálkozott egyenlíteni, de Stopira nagyot mentett, így egygólos Vidi-előnnyel fújta le az első félidőt Bogár Gergő.

A szünetben a vendégeknél a Kállai testvérek egymást váltották - Zalán érkezett Kevin helyére, Michael Boris nem cserélt. Nem sokkal az újrakezdés után Kodro elől mentett kapujából szépen kirepülve Piscitelli, majd a 49. percben egy középpályás labdavesztést követően Besirovic beadását Drazic védőink körében levette, majd a hálóba vágta nagy erővel a játékszert (1-1). Három perccel később Kodro lőtt újabb gólt, de akárcsak a 10. percben Kastrati találatát, les miatt ezt is érvénytelenítette Bogár Gergő, az 55. percben pedig a másik oldalon Cseri Tamás lövése zúgott el a jobboldali kapufa mellett.

A 61. percben Bohdan Lednev váltotta Peter Pokornyt, három perccel később Vajda Sándor ballábas lövése találta el a kaput, majd 70 perc játék után Hangya Szilvesztert váltotta Budu Zivzivadze, aki természetesen nem a bal oldalra, hanem előre érkezett. Három perccel a csere után Dárdai került nagy helyzetbe, de 14 méteres lövését Piscitelli nagy bravúrral védte. 

A 81. percben ismét megszereztük a vezetést! Dárdai centerezett nagyon jól középre, Kenan Kodro pedig ismét remekül érkezett, és megszerezte második fejesgólját szombat este (2-1)! A 88. percben a duplázó Kodro és Dárdai Palkó helyére Jevhen Makarenko és Marcel Heister érkezett a hajrára. A meccs végén még Budu Zivzivadze került nagy helyzetbe, többen is várták középen a labdát, de csatárunk a lövés mellett döntött és nem talált kaput, de így is legyőztük a jól küzdő vendégeket!

 

articles
2022-2023 OTP Bank Liga MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Zsóry FC
News
Fehérvár FC - all rights reserved
This site uses cookies to deliver its services to offer you personalized advertisements and to analyze traffic. The usage data may be available to Google. By using this website you consent to the use of cookies. More information