hu en
2022. Május 14. 21:01  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
2-2-es döntetlennel fejeztük be a 2021/2022-es szezont

A Paksi FC kétszer vezetett ellenünk, sok helyzet volt mindkét oldalon, igazságos döntetlennel zárult a mérkőzés.

A szezon utolsó mérkőzésén csapatunk a Paksi FC-t fogadta a MOL Aréna Sóstóban szombat este. A mérkőzés előtt a stadionban köszöntöttük a női csapatunkat, amely délelőtt bebiztosította az aranyérmet a Női NB II Nyugati csoportjában, majd a 60. születésnapját május 5-én ünneplő Gömöri Ottó végezte el a találkozó ünnepélyes kezdőrúgását. Utóbbit korábbi csapattársai is a lelátóról nézték végig, az eseményt pedig az UEFA-menetelés kommentátora, Gulyás László narrálta a hangosbemondó-állásból. A mérkőzés eredményétől függetlenül csapatunk az OTP Bank Liga 4. helyétől végez, ettől függetlenül Michael Boris nem rotálta a keretet, a Kovács D. - Rus, Stopira, Sabanov - Nego, Pinto, Makarenko, Dárdai, Fiola - Kodro, Nikolics tizenegy kezdte a találkozót.

Egy Windecker lövéssel indult a találkozó a 2. percben, majd öt perccel később Nego beadását Dárdai pöckölte kapura, de Rácz védeni tudott. A 15. percben Gyurkits szerezte meg a vezetést a vendégeknek, a fiatal játékos 14 méterről lőtt szép gólt a hosszú felsőbe (0-1). A válaszra nem kellett sokat várnunk, mert bár a 18. percben Nikolics fejesét még védte Rácz, a 24. percben Kodro 13 méteres lövésénél már tehetetlen volt a paksi kapus - ez volt bosnyák válogatott támadónk 15. NB I-es gólja (1-1)!

Az egyenlítés után két nagy Vidi-helyzettel folytatódott a meccs: a 27. percben Makarenko adott jó labdát Kodrónak, aki 14 méterről lőtt, Rácz nagy bravúrral védett, majd ismét a paksi kapus került a főszerepbe, amikor Nikolics 13 méteres kísérletét hárította lábbal. A 39. percben Szabó Bálint közeli lövését védte Kovács, majd a félidő lefújása előtt Ádám Martin 14 méteres bombáját védte kapusunk. A szögletet még engedte a játékvezető, a hosszabbítás harmadik percében pedig Szabó János fejelt az ötösről a kapuba (1-2).

Cserék nélkül folytatódott a szünet után a találkozó, az 52. percben Kodro távoli lövését blokkolták, három perccel később pedig Windecker lövése ment kapu fölé. 57 perce tartott a találkozó, amikor Funsho váltotta Makarenkót, három perccel később pedig Nikolics 18 méteres szabadrúgását védte óriási bravúrral Rácz. A szöglet után Stopira veszélyeztetett fejjel, de a paksi hálóőr ezúttal is résen volt, a 67. percben viszont már ő is tehetetlen volt, amikor Dárdai beadásába Osváth olyan szerencsétlenül ért bele, hogy öngólt vétett (2-2).

Egy perccel a gól után Pintónak ért véget a szezon, portugál középpályásunkat Lednev váltotta. A 77. percben Sajbán került nagy helyzetbe de a kezére pattant a labda, így ha kapuba talált volna sem lett volna érvényes a találat, majd öt perccel később Kodro szép csel után gurított az üres kapuba, de lesen találta a labda. A 85. percben Kodro és Dárdai helyett Bese és Hangya érkezett a pályára. A találkozó végéig már nem változott az állás, 2-2-es döntetlennel zártuk a 2021/2022-es szezont. Köszönjük, hogy végig a csapat mellett voltatok ebben az idényben is. Hajrá, Vidi!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek