hu en
2022. Április 26. 12:13  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A kilencedik helyen álló DVSC otthonába látogatunk szombat este

A legutóbbi öt fordulóban hét pontot szerzett a Loki.

Szombat este 19:30-kor a debreceni Nagyerdei Stadionban lépünk pályára az OTP Bank Liga NB I 9. helyén álló DVSC együttese ellen, melyet a Vidi kispadján 2015-ben bajnoki címet nyerő Joan Carrillo irányít. 

Ellenfelünk a legutóbbi öt fordulóban 7 pontot szerzett. Legyőzte idegenben 1-0-ra a Paksot és hazai pályán 3-1-re a Gyirmótot, 0-0-ás döntetlent játszott a ZTE ellen, míg a zsinórban negyedik alkalommal bajnoki címet szerző FTC otthonában 3-0-ra, a jelenleg második helyen álló Kisvárda otthonában pedig 1-0-ra kapott ki. 

Ősszel a még a Toldi-Huszti edzőpáros által irányított Loki ellen 1-1-es döntetlent játszottunk idegenben (Kodro a 92. percben egyenlített), tavasszal pedig már Joan Carrillo ült a DVSC kispadján, amikor 2-1-re legyőztek bennünket a MOL Aréna Sóstóban. Ez volt Carrillo második meccse a Vidi ellen, először még 2018 januárjában a Wisła Kraków trénereként egy spanyolországi edzőmeccsen nyert 1-0-ra ellenünk, a győztes gólt Nikola Mitrovic szerezte.

A Vidi vezetőedzője ebben a szezonban a DVSC ellen mindkét alkalommal Szabics Imre volt, vagyis Michael Boris irányításával szombat este játszunk először a Loki ellen - vezetőedzőnk pedig korábban még sosem meccselt bajnokin a debreceni együttes ellen, hiszen amikor az MTK trénere volt az NB II-ben, akkor a DVSC az élvonalban szerepelt, amikor pedig az MTK feljutott az élvonalba, akkor a Loki kiesett onnan.

Azonban a Magyar Kupa tavalyi negyeddöntőjében a DVSC pont a Michael Boris által irányított MTK-t látta vendégül és a fővárosi kék-fehérek 2-1-re győzni tudtak a Nagyerdei Stadionban. Érdekesség, hogy a következő fordulóban - az elődöntőben - pedig pont a Vidi búcsúztatta az MTK-t. 

Télen gyakorlatilag semmit nem változott a DVSC kerete, mindössze két játékos érkezett és egy távozott.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
ÉrkezőkDorian Babunszki (északmacedón, Botev Vraca – Bulgária), Rácz Balázs (Bp. Honvéd-MFA II)
Távozók: Németh Krisztián (szabadon igazolható)

Szombati ellenfelünk az eddigi 29 forduló során 9 meccset nyert meg, 8 döntetlen mellett 12 alkalommal szenvedett vereséget. 43 gólt szerzett és 45-öt kapott a Loki. A csapat legeredményesebb játékosa a 10 gólos Ugrai Roland, az ő játékára viszont szombat este hasfal-húzódás miatt nem számíthat majd Joan Carrillo - számolt be róla a DVSC hivatalos honlapja. Ott lehet viszont a csapatban több korábbi Vidi-játékos is. Varga József 2018-ban bajnok volt piros-kékben, Bódi Ádám és Sós Bence pedig ezüstérmes kereteinknek voltak tagjai, míg Bévárdi Zsombor 17 esztendősen két Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára csapatunkban.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek