hu en
2022. Március 18. 15:51  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Kovács Bence: "Szeretnék minden fronton helytállni"

A Vidi II fiatal, felvidéki származású futballistája másfél éve igazolt a Vidibe.

Kovács Bence 2004. január 14-én született a felvidéki Galántán. 13 éves koráig a Felvidéken futballozott, majd egy kiválasztó alkalmával a Győri ETO FC leigazolta és 2017-2020 között a győri utánpótlásban szerepelt. A 2020/2021-es szezont már a Vidiben kezdte el, az előző idényben az U17-es, az U19-es és az NB III-as csapatunkban is pályára lépett. A mostani szezonban pedig az U19 és az NB III mellett már az első csapatban is bemutatkozott, a Sopron elleni MOL Magyar Kupa-meccsen csereként pályára lépett, az OTP Bank Ligában pedig háromszor szerepelt a Vidi meccskeretében. Nem csoda, hogy a fiatal, tehetséges középpályásra a szlovákok is felfigyeltek és most már rendszeresen meghívót kap a szlovák U18-as válogatottba is. 

"Tavaly tavasszal hívtak meg először a szlovák utánpótlás-válogatottba, ekkor már a Vidi játékosa voltam, korábban sosem szerepeltem a válogatottban. Persze először meglepett a lehetőség, de örültem annak, hogy felfigyeltek a teljesítményemre, tényleg nem volt rossz szezonom, először az U17-ben, majd az U19-ben is játszottam, aztán idény közben felkerültem az NB III-as kerethez, ahol sikerült bemutatkoznom a felnőttek között. Úgy érzem, az elmúlt egy évben nagyon sokat fejlődtem annak köszönhetően, hogy a Vidi II-ben edzhetek és egyre többször kapok szerepet NB III-as felnőtt bajnokikon is. Az pedig, hogy ősszel többször együtt készülhettem az NB I-es csapattal, sőt bekerültem a meccskeretbe és a kupában pályára is léptem, nagyon sokat jelent nekem. Hétről-hétre keményen dolgozom, amikor lehetőséget kapok, igyekszem bizonyítani az NB III-ban, de ha az U19-ben kell szerepelnem, azzal sincs semmi problémám, ott is minden alkalommal arra törekszem, hogy legjobb tudásom szerint segítsem a csapatot. Múlt héten nagyon fontos győzelmet szereztünk hazai pályán a Kelen SC ellen, most vasárnap pedig korábbi klubom, az ETO otthonában lépünk pályára az ETO Akadémia ellen. Kicsit furcsa lesz majd ellenfélként visszatérnem Győrbe, de bízom abban, hogy 3 ponttal fogunk majd távozni. Jövő héten tíz napra a szlovák U18-as válogatottal Portugáliába utazunk, ahol egy négycsapatos tornán veszünk részt. Az ellenfeleink Portugália, Észak-Macedónia és Georgia lesznek. Szeretnék minden fronton helytállni és a jövőben tovább fejlődni" - nyilatkozta Kovács Bence.  

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek