hu en
2022. Március 04. 14:15  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Az ötödik helyezett ZTE FC otthonába látogatunk vasárnap

A ZTE FC a legutóbbi öt bajnokiján 7 pontot szerzett.

Vasárnap 15:15-kor a ZTE FC vendégei leszünk az OTP Bank Liga NB I 23. fordulójában, vagyis kezdetét veszi az utolsó kör az élvonalban. A szezonban eddig két bajnokit játszottunk Waltner Róbert csapata ellen, idegenben 1-1 lett, hazai környezetben 3-0-ra nyerni tudtunk. Legutóbb januárban, téli edzőmeccsen mérkőztünk meg a ZTE-vel, akkor 1-0-ra a kék-fehérek nyertek a MOL Aréna Sóstóban. 

A téli szünetben komolyabb játékosmozgás volt Zalaegerszegen, főleg kölcsönbe érkeztek és távoztak labdarúgók. Egy játékost, a korábban a Vidiben is szereplő Mocsi Attilát szerezte meg végleg a ZTE, méghozzá a rivális Haladás csapatától. Kölcsönbe két Vidi-játékos - Halmai Ádám és Zsóri Dániel - is Zalaegerszegre került télen.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS ZALAEGERSZEGEN
Érkezők
: Mocsi Attila (Haladás)
Kölcsönbe érkezők: Liviu Antal (román, Haladás), Halmai Ádám (MOL Fehérvár FC), Sime Grzan (horvát, NK Osijek – Horvátország), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Mihael Rebernik (horvát, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Zsóri Dániel (MOL Fehérvár FC),
Kölcsönből visszatérők: Szalay Szabolcs (Tiszakécske)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Fehér Barnabás

Távozók: Babati Benjamin (Mezőkövesd), Bakary Nimaga (mali, SCR Altach – Ausztria), Beke Péter (Budafok)
Kölcsönbe távozók: Majnovics Martin (SV Horn – Ausztria), Németh Dániel (NK Nafta Lendva – Szlovénia), Szökrönyös Dániel (Kecskemét, legutóbb NK Nafta Lendava – Szlovénia), Zimonyi Dávid (Vasas)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Eros Grezda (albán, NK Osijek, onnan HNK Sibenik – Horvátország), Skribek Alen (Puskás Akadémia)

A ZTE eddigi teljesítménye a bajnokságban nagyon kiegyenlített, hazai környezetben ugyanúgy 4 győzelme, 4 veresége és 3 döntetlenje van, mint idegenben.  Az egyik legnagyobb skalpjukat tavaly ősszel szerezték, amikor idegenben 2-1-re nyerni tudtak az FTC otthonában. Az idei öt bajnokijukból kettőt megnyertek (MTK - ZTE 0-2, Gyirmót - ZTE 0-1), egyszer döntetlent játszottak (ZTE - Kisvárda 0-0), kétszer pedig kikaptak (Paks - ZTE 3-2, ZTE - FTC 1-3). 

A ZTE FC legeredményesebb játékosa a bajnokságban a 10 gólnál járó Koszta Márk.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek